Isoa yhteyttä ja johdatuksen sivumakua

Isoa yhteyttä ja johdatuksen sivumakua

Syksyn pimetessä alkaa arki väsyttää ja yksinäisyys vaivata. Mistä löytyisi ihmisiä, joilla olisi samoja arvoja ja tärkeitä asioita elämässä? Tunnelma tiivistyy vanhassa pappilassa, Viron sydämessä, noin sata kilometriä Tallinnasta lounaaseen. Kolmisenkymmentä lehdentekijää Venäjältä, Virosta ja Suomesta ovat päässeet vauhtiin. Väki on jakautunut muutamaan huoneeseen. Lähes jokaisen edessä on läppäri, ja keskustelu soljuu monikielisenä sekä innokkaana.
Nuotta-leiri on käynnissä kolmatta päivää. Pari päivää kului ryhmäytymiseen ja suunnitteluun. Alkujännityksen ja virittelyn jälkeen on viimein päästy kirjoittamaan juttuja.

Viimeistään Viroon tullessani tajusin eläväni historiallisia hetkiä. Tämän lehden tekijät tulivat kolmesta eri maasta ja kokivat suurta yhteyttä yli kielirajojen. Lehti syntyi suunnittelun, rukoilemisen, raamatuntutkiskelun sekä mukavan yhdessäolon ja työnteon lomassa.

Monet osallistujat sanoivat, että lähtemisessä oli ollut hankaluuksia, mutta asiat järjestyivät niin, että he pääsivät mukaan. Näin Jumala johdattaa arjen kuvioissakin. Kaikki tapahtuu suunnitelmien mukaan. Ei aina meidän, mutta Jumalan. Hän antaa myös näkyjä ja unelmia, joista toiset toteutuvat ja toiset eivät. Tämä lehti on tulossa postiluukkuihin näinä päivinä myös Virossa ja Venäjällä. Se on ollut pitkään ainakin toimituspäällikkö Tommi Hakkarin unelma.

MILLAISIA UNELMIA ja näkyjä sinulla on tälle syksylle ja pitemmälle tulevaisuuteen? Näyttipä tulevaisuutesi millaiselta tahansa, niin nosta katseesi.

Huominen voi tuoda mukanaan murheita ja mullistuksia, iloja, suruja tai ahdistuksia. Koulu saattaa tökkiä, ystävyyssuhteet ovat ongelmallisia, eikä seurustelurintamalla ehkä tule onnistumisia. Mutta jos kuljet Jeesuksen kanssa, olet voittajan puolella. Sinulla on sellainen matkakumppani, joka välittää, suojelee ja varjelee, ja ennen kaikkea pelastaa.
Sinulla on oma tarinasi, ja uskovalla ystävällä seurakunnassasi on omansa. Nuotta-leirillä oli kolmekymmentä tarinaa Jumalan huolenpidosta. Kaikkia tarinoita yhdistää yhteinen usko. Niin myös minua ja sinua, arvoisa Nuotan lukija. Elä uskoa todeksi, nauti kristittyjen yhteydestä ja etsi suurinta yhteyttä. Täällä maan päällä sen voi löytää ehtoollispöydässä, jossa saa maistaa palan taivasta.

NYT SE TAPAHTUU: kirkollisvaalit ovat täällä. Tällä kertaa kirkollisvaalit eivät ole yhdet harmaat vaalit muiden joukossa, vaan nyt tehdään erityistä historiaa. Näissä vaaleissa saa 16 vuotta täyttänyt nuori äänestää ihan aikuisten oikeasti.
Toivottavasti tämä mahdollisuus ei jää käyttämättä, vaan nuori seurakunta ottaa tilan haltuunsa Suomen Siionissa. Onko kirkollinen huominen tätä päivää parempi? Vastaa sinä!
Tsemppiä, siunausta ja äänestysintoa 14.11.

Juha Heinonen, Nuotta 10/2010

NuottaNuotta 10/2010 on julkaistu paperiversiona 4.10.2010. Katso lehden sisällysluettelo ja tutustu eNuottaan ilmaiseksi tästä.

Paras tapa lukea Nuottaa on tietenkin tilata se kotiisi. Tuleehan Nuotta jo sinun kotiisi?


 

Nuotta 10/2010 on julkaistu