Joulukuun Nuotta ilmestyy 8.12.


Kuninkaasi tulee

Miten elämääsi vaikuttaa se, että Kuninkaasi tulee?

Teksti Toni Kokkonen

Milloin Jeesus tulee? Sitä emme tiedä (Matt.24:44). Tuleeko Hän? Varmasti (Luuk.17:20 – 24). Mitä Hän tulee tekemään? Hän tulee tuomaan oikeudenmukaisen tuomion tälle maailmalle ja armahtamaan kaikki, jotka ovat uskoneet Häneen ja katuneet syntejään (Matt.25:31 – 46). Miten tämä vaikuttaa siihen miten syöt joulutorttusi tänä jouluna? Tuskin mitenkään, mutta sen pitäisi vaikuttaa siihen, miten näet maailman, mitä ajattelet itsestäsi, muista ihmisistä ja maailmankaikkeudesta. Sinä olet niin äärettömän arvokas, että Kuninkaasi Jeesus Kristus kuoli puolestasi ristillä. Olet niin äärettömän rakas, että Hän taisteli ja kukisti Helvetin, kuoleman ja synnin vallan, että sinä voisit palata kotiin. Ja olet niin äärettömän kaivattu, että Hän tulee hakemaan sinua.

Kuninkaasi tulee. Se antaa elämälle perspektiiviä: naarmu auton kyljessä, myöhässä olevat kotitehtävät tai päättynyt seurustelusuhde eivät ole maailmanloppu. Koska kun tämä maailma oikeasti loppuu, niin meille on vain parasta luvassa. Kuningas tulee tuomaan myös oikeuden: kaikki vääryydet oikaistaan ja paha saa palkkansa. Välillä kun seuraa uutisista maailman pahuutta, tekee mieli langeta epätoivoon. Kuitenkin kristitty voi katsoa suoraan päin pahuutta ja sanoa sille “Kuninkaani tulee ja sinä saat palkkasi”. Voimme katsoa syleillä kärsiviä ja sanoa “Kuningas tulee ja sinä saat oikeuden”.

Tämä on viimeinen pääkirjoitukseni Nuotan päätoimittajana. Kiitän lämpimästi kaikkia Nuotan lukijoita tästä yhteisestä matkastamme ja toivotan siunausta uudelle päätoimittajalle, Antero “Toikkis” Toikalle. Siunausta!