Joulukuusi ja tähti -kampanja Lontoossa: Rukoilua ostoskeskuksessa!

Joulukuusi ja tähti -kampanja Lontoossa: Rukoilua ostoskeskuksessa!

Lontoossa kiireisille joulushoppailijoille tarjotaan rukousapua keskellä vilkasta ostoskeskusta. Jokaisena päivänä jouluun asti kaupunkilaiset voivat pysähtyä saamaan esirukousta tai kirjaamaan rukouspyyntönsä ylös.

Tänä vuonna toista kertaa järjestettävä Joulukuusi ja tähti -kampanja on useiden seurakuntien yhteistyöprojekti paikallisen lontoolaisen ostoskeskuksen kanssa. Saadut palautteet ovat olleet niin hyviä, että tänä vuonna ostoskeskus itse on kutsunut seurakunnat takaisin samaan projektiin. Viime vuonna ostoskeskuksen ala-aulassa seisoi joulukuusi, jonka latva ulottui kolmannen kerroksen kattoon saakka. Siihen ihmiset kiinnittivät paperisia tähtiä, joihin he kirjaavat rukous- ja kiitosaiheensa.

Kansanlähetyksen Lontoossa työskentelevä lähetystyöntekijä Maritta Taylor on ollut alusta asti projektissa mukana. Taylor kertoo. että monet haluavat, että heidän puolestaan rukoillaan heti, ja ihmiset myös kirjoittavat tähtiin pyyntöjä ja kiitoksia. Taylor kertoo myös eräästä miehestä, joka ensin meni ohi eikä pysähtynyt, mutta hetken päästä palasi takaisin, kertoi murheestaan ja pyysi esirukousta. Seuraavalla viikolla hän tuli kiittämään, koska tunsi vointinsa paljon paremmaksi. 

Lauantait ovat olleet kiireisimpiä joulunaluspäiviä, jolloin monet kuittaavat yhteydenoton sanomalla: ”Anteeksi, en ehdi pysähtyä.” Niillä, jotka pysähtyvät juttelemaan, kiire laantuu hetkeksi. Moni innostuu kertomaan perheestään, kuolleista omaisistaan ja yksinäisyydestään.

Kaikkiaan kahdenkymmenen paikallisen seurakunnan esitteitä ja kortteja jaetaan samalla, ja niiden avulla pystyy pyytämään yhteydenottoa seurakunnista.

460x60v1

Viime vuonna Joulukuusi ja tähti -kampanjassa kertyi joulukuuseen yhteensä yli 900 tähteä rukousaiheineen. Ne otettiin joulun jälkeen talteen ja jaettiin kampanjassa mukana olevien seurakuntien kesken, jotka rukoilivat pyyntöjen puolesta.

Joulukuusi ja tähti -kampanjasta kertova artikkeli on julkaistu kokonaisuudessaan Kansanlähetyksen tämänvuotisessa Joulun Aika -lehdessä. 

Teksti: Uusi Tie-toimitus/seurakuntalainen.fi
Kuva: Maritta Taylor

 

 

468x60v3