JOONA: kutsumuksena rauhan välittäminen


 

Tuoretta suomalaista soundia tarjoileva JOONA julkaisi ensimmäisen albuminsa huhtikuussa. Parhaillaan mies työstää uutta ja valmistautuu keikkaan MNF:ssä.

Teksti Emilia Mäenranta | Kuvat Troy Silva

Joona Kuusikoski asuu Tampereella ja on pyöräyttänyt käyntiin JOONA-nimellä kulkevan gospeluran. Musiikki on ollut aina tärkeä osa Joonan elämää.

– Jossain vaiheessa teinivuosia aloin tekemään ensimmäisiä omia kappaleitani, ja vuosien saatossa taidot ovat kehittyneet, Joona kertoo. Siinä sivussa mies on löytänyt itselleen sopivan tyylin tehdä musiikkia.

Joona kuvailee itseään peruspositiiviseksi. Positiivisuus huokuu Joonasta niin musiikin kuin elämänasenteensa kautta. Hyvin tärkeä asia Joonan elämässä on usko.
– Usko antaa minulle syyn elää, ja sen kautta tiedän, mikä on elämäni tarkoitus, Joona kertoo.

– Usko antaa suunnan kaikille mun valinnoille, ja se on osa mun jokapäiväistä arkea.

Tällä hetkellä Joonan pääinstrumentti on kitara.

– Niinpä se musiikki, jota teen, on vahvasti kitarajohtoista. Mun levylle kuitenkin päätettiin Jukka Saarelan kanssa tuottaa soundista elektronisempi. Joka tapauksessa pyrin luomaan tuoretta suomalaista soundia, Joona kuvailee musiikkiaan.

“Usko antaa minulle syyn elää, ja sen kautta tiedän, mikä on elämäni tarkoitus.”

Musiikki = työkalu

Joonan kappaleissa on hyvin vahva sanoma. Musiikin ja kappaleiden sanoitusten kautta Joona kertoo pyrkivänsä vaikuttamaan syvällisellä tavalla kuulijoiden ajatusmaailmaan ja elämään.
– Musiikki on osa sitä, mihin Jumala on mut kutsunut. Se on kuitenkin vain työkalu, ei itse tarkoitus. Kaikki, mitä teen ja luon pohjautuu omiin kokemuksiini elämästä Jumalan kanssa.

Joonalle tärkeintä on viestin ja tunteen välittäminen. Hän haluaa vaikuttaa biiseillään niin netissä kuin keikoillakin.
– Musiikin teossa parasta on välittää sanomaa, fiilistä ja hyvää musaa – levyllä, netissä, keikoilla, missä vain. Tahdon tuoda rauhaa, hyvinvointia ja Jumalan läheisyyttä tähän maailmaan ja ihmisten saataville. Tämä maailma kaipaa taivaan läsnäoloa, Joona kertoo.

– Uskon, että Jumala on antanut minulle jotain, joka vaatii pääsyä kaikkien kuuloon.

Taivaan läsnäoloa Joonan omassa elämässä löytyy seurakunnasta.

– Seurakunta on mulle yhteys muihin uskoviin, paikka jossa saa kasvaa ja oppia uutta Jumalasta ja itsestäni.

“Tahdon tuoda rauhaa, hyvinvointia ja Jumalan läheisyyttä tähän maailmaan ja ihmisten saataville.”

Sovitusyhteistyö on voimaa

Joonan ensimmäinen albumi Rauhan Sain julkaistiin huhtikuussa, ja se on kuunneltavissa Spotifyssä.
-Se on teemalevy, joka kertoo minun tarinani myrskystä rauhaan ja auttaa kuulijaa löytämään sisäisen huolettomuuden ja levon.

Usein kappaleet syntyvät niin, että Joona saa mieleensä jonkun aiheen tai lauseen, jonka ympärille hän alkaa kehittää kappaleen koko tekstin. Hän saattaa samaan aikaan saada sävellettyä kappaleeseen myös soinnut ja sävelen.

– Mun kappaleet usein syntyy tosi nopeasti, mutta sitten alkaa niiden viilaaminen ja sovittaminen, mikä viekin aikaa enemmän, artisti kertoo. Joona kokee tärkeäksi antaa kappaleet toisille muusikoille arvioitavaksi ja sovitettavaksi. Yhdessä tekemällä tulee aina parempi!

Rauhan Sain -albumilta Pysähdyn on Joonalle tärkeä kappale.
-Kun kuuntelen itse sitä, se saa mut rauhoittumaan Jumalan edessä ja kuulemaan ensinnäkin oman pääni sisäiset ajatukset ja myös miettimään, mitä Jumala mulle tahtoo sanoa.

Joona suunnittelee jo tulevaa musiikkia, mutta tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä tiedossa.
-Aikataulu tosin on vielä auki. Lähikuukausina kuitenkin saadaan varmasti jotain materiaalia kaikkien kuulolle! Joona iloitsee. Edellisellä albumilla kaikki biisit ovat suomenkielisiä, mutta mies kertoo, että jatkossa hän tulee julkaisemaan kappaleita sekä englanniksi että suomeksi.

Evankeliumi monella kanavalla

Joona keikkailee ahkerasti ja tekee myös muuta työtä sen ohella.
– Keikkailen pääasiassa seurakunnissa ja se on iso osa mun työtä. Olen töissä YWAM:issa eli Missionuorissa, joka on maailmanlaajuinen lähetysjärjestö. Se toimii yli 180 maassa.

Joona on alkanut tehdä myös YouTube-videoita. Videoiden aiheet pyörivät musiikin, matkustamisen ja Joonan ajatusten ympärillä.
-Uskon, että YouTube ja netti on alusta, jossa on hyvä olla läsnä ja tuoda syvällistä sisältöä julki. Tahdon luoda musiikin lisäksi myös videomateriaalia. Oon osa UN-Kollektiota, joka on uskovaisten nuorten YouTube-verkosto, Joona kertoo.

Joona esiintyy Maata Näkyvissä -festareilla Turussa marraskuussa. Hänellä on Spotifyssä jo jopa yli 50 000 kuuntelukertaa.
-Ole avoin, etsi Jumalaa ja uskovia ystäviä. Tutustu Jumalaan henkilökohtaisesti viettäen aikaa Hänen kanssaan, Joona antaa loppuun terveiset Nuotan lukijoille. Nämä pätevät muuten myös MN-festareilla!

Instagram @joonagotpeace
Facebook @joonamusiikki
YouTube joonamusiikki/JOONA
Rauhan Sain albumi löytyy suoratoistopalveluista (Spotify, Apple Music, Deezer)