Salaisia suunnitelmia

Salaisia suunnitelmia

NUORI MARIA SYNNYTTI esikoisensa likaisessa karjasuojassa. Paikalla oli myös hänen kihlattunsa, joka ei kuitenkaan ollut lapsen isä. Lapsen ensimmäinen vuode oli eläinten syöttökaukalo. Ensimmäiset vieraat olivat paimenia, joita he eivät tunteneet. Raamatun kertomus Jeesuksen syntymästä on hämmentävä – kuinka ihmeellinen onkaan Vapahtajamme syntymä!

EN OSAA AJATELLA, mitä kaikkea Maria ja Joosef olivat miettineet ja käyneet läpi synnytystä edeltävinä kuukausina. Oli tapahtunut niin paljon. Joosefin kuultua Marian raskaudesta hän suunnitteli salaa jättävänsä tämän. Hän oli hurskas mies, eikä halunnut raskaana olevan kihlattunsa joutuvan häpeään.

Jumala kuitenkin puhutteli Joosefia enkelin kautta unessa ja sai Joosefin hylkäämään suunnitelmansa. Jouluevankeliumi olisi aika erilainen, mikäli Joosef olisi jättänyt Marian. Jumalan tahto kuitenkin oli, että Joosef pysyi Marian rinnalla.

Maria tarvitsi Joosefia. Tuona ihmeellisenä yönä, kun Jeesus syntyi, oli heidän kanssaan myös Jumala. Uskon, että vastasyntynyttä ihastellessaan Joosef tiesi, että hänen paikkansa oli juuri siinä (Matt. 1:18–25).

JEESUKSEN ÄITI Maria oli myös läsnä Jeesuksen kuollessa ristillä.
Hän näki esikoispoikansa syntyvän, mutta myös kuolevan ihmisten syntien
tähden.

Jumalan Poika ei kuitenkaan jäänyt hautaan, vaan hänen kauttaan mekin saamme Jumalan lapsen nimen ja perintöosan. Siinä on tämänkin joulun suurin lahja.

Salla Gummerus

kirjoittaja on nuorisotyönohjaaja Saarijärven seurakunnassa