Jeesuksen lähettiläinä maailman polttopisteessä


 

Kohtaamista sekä aidon välittämisen ja kiinnostuksen osoittamista. Lähetyskutsuun vastanneina Kirsi ja Marko Piittala toimivat Israelissa niin kristittyjen kuin muidenkin uskontokuntien parissa kutsuen jokaista kirkkoon

Kuva ja teksti Marko ja Kirsi Piittala

Laskeva aurinko värjää edessä piirtyvän Öljymäen ja kultaisia säteitä heijastuu Kalliomoskeijan kupolista. Meillä oli mahdollisuus vastata lähetyskutsuun ja muuttaa Israeliin Lähetysseuran lapsi- ja nuorisotyön asiantuntijoiksi. Kyllä, lähetystyöhön voi lähteä vielä näin keski-ikäisenä. Jes. 62:1: Siionin tähden minun on puhuttava, Jerusalemin takia en voi vaieta.

Jerusalem on kolmen juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin pyhä kaupunki, monella tavalla maailman polttopiste. Surullista kyllä, kristittyjen määrä on koko Lähi-idän alueella laskenut kiihtyvällä vauhdilla. Me yritämme tukea ja vahvistaa alueen kristittyjä vähemmistöjä, sekä rakentaa siltoja juutalais- ja musliminuorten välille. Haluamme olla Jeesuksen lähettäminä, emme syrji ketään. Työkaluksi näyttää muodostuvan mahtava suomalainen isoskoulutus ja urheilu.

Lähetysseuran keskus sijaitsee hyvällä paikalla Jerusalemissa. Tänne on helppo kutsua erilaisia nuorten ryhmiä: juutalaisia, kristittyjä ja muslimeja. Olemme pelailleet sählyä niin musliminuorten kuin messiaanisten juutalaisnuorten kanssa. Ehkä joskus saamme heitä samalle pelikentälle yhtä aikaa. Ihmiselle haasteet ovat isoja, mutta Jumalalle kaikki on mahdollista. Luotamme Mestarimme sanaan, Matt 5:9. ”Autuaita ovat rauhantekijät”. Lopuksi rakkaat nuoret, Jumalan valtakunnan työssä on käyttöä monenlaiselle osaamiselle ja monenlaisille persoonille. Rukoilkaa rohkeasti omaa paikkaanne Kristuksen kirkossa.

”Ihmiselle haasteet ovat isoja, mutta Jumalalle kaikki on mahdollista.”