Uutisvuodossa heiteltiin Raamattua

Uutisvuodossa heiteltiin Raamattua

Rankoista raamatullista kristillisyyttä kritisoivista kommenteistaan tunnettu Jari Tervo herätti jälleen huomiota heittämällä Raamatun lattialle lauantaina 23.10. YLE 1 -kanavalla esitetyssä Uutisvuodossa. Sitä ennen hän oli lukenut ääneen seuraavan raamatunkohdan:

Mooses kutsui koolle kaikki israelilaiset ja sanoi heille: ”Näin on Herra käskenyt teidän tehdä: Kuutena päivänä viikossa tehkää työtä, mutta seitsemäs päivä pitäkää pyhänä. Se on sapatti, Herran pyhä lepopäivä. Jokainen, joka sinä päivänä tekee työtä, surmattakoon. (2. Moos. 35:1-2)

Tämän jälkeen keskustelu studiossa eteni seuraavasti:

Tervo: Siis…olen helvetin ilonen että me lopetetaan kaks tuntia ennen sunnuntaita tämä ohjelma. Mutta tietysti tulee mieleen …

Juontaja: Et kai sä lue sitä pyhää kirjaa kuin piru Raamattua?

Tervo: En ollenkaan mä luen niinkun sanasta sanaan. Tulee mieleen vaan sellanen asia että niin siis, tässä maailmassahan on erittäin paljon vaarallisia ammatteja. Ketkä tekee töitä sunnuntaina? Papit. Mä en millään haluis tappaa ketään ihmisiä mutta kai se on jostain alotettava.

Tapauksen herätettyä pahennusta kommentoi Tervo edesottamuksiaan Kotimaa-lehdelle mm. kertomalla kyseessä olleen hänen oma Raamattunsa. Lehden tietojen mukaan Tervo ei kuitenkaan ottanut suoranaista kantaa kysymykseen, olisiko hän valmis heittämään yhtä hyvin esimerkiksi Koraanin.