Irti saatananpalvonnasta


Tommi eli koukussa huumeisiin ja saatananpalvontaan, kunnes Jumala päätti puuttua peliin ja veti hänet synkkyydestä valoon.
Teksti Joakim Keuru | Kuvat Tommi Räsänen, ximagination/123rf.com

Saatananpalvonta, okkultismi ja huumeet nostavat varmasti monen kristityn ihokarvat pystyyn. Erityisesti ensimmäisestä monelle saattaa tulla mieleen vahvoja mielikuvia ja ajatuksia siitä, että kuka sitten ikinä tunnustautuu sellaiseksi on menetetty tapaus. Jumalalle on kuitenkin kaikki mahdollista, ja vaikka olisimme kuinka syvällä pimeydessä, ei ole paikkaa tässä maailmassa, minne Jumalan valo ei yltäisi.

“Eräänä päivänä 9-vuotiaana se vain alkoi ja veti Tommin täysin mukanaan.”

Tommi Räsänen on entinen saatananpalvoja ja huumeiden käyttäjä, mutta Jumala veti hänet pois pimeydestä neljä vuotta sitten. Kesällä vuonna 2013 Tommi vaelsi Porin kadulla täysin tietämättömänä siitä muutoksesta, joka kohta oli häntä vastassa. Tommi kohtasi kadulla evankelistan, joka kertoi hänelle evankeliumin Jeesuksesta Kristuksesta. Tämä ilosanoma upposi jostain syystä Tommiin kuin nenä päähän, ja hän antoi elämänsä Jeesukselle siinä hetkessä! Uskon tie oli aluksi kivistä ja haastavaa, ja houkutuksia oli Tommin sanojen mukaan alkuvaiheessa paljon. Onneksi hänellä kuitenkin oli läheisiä ihmisiä tukenaan sekä erityisesti tämä kadulla tavattu evankelista, joka on tänäkin päivänä Tommin matkassa mukana.

Itsemurhan partailla

Tommi ei ole ikinä löytänyt vastausta siihen, mistä saatananpalvonta alunperin johtui. Eräänä päivänä 9-vuotiaana se vain alkoi ja veti Tommin täysin mukanaan. Huumeet tulivat mukaan kuvioihin 10-vuotiaana, minkä myötä ahdistus alkoi suuresti kasvaa Tommin sisällä.

Tommin elämä oli hyvin synkkää noista hetkistä eteenpäin. Hän teki lukuisia itsemurhayrityksiä, joissa henki meinasikin monesti lähteä. Jumala kuitenkin varjeli kädellään, olihan Tommin lähipiirissä paljon ihmisiä, jotka rukoilivat hänen puolestaan. Saatananpalvontaa Tommi teki suurimmaksi osaksi yksin, mutta välillä hän ajautui myös porukassa suorittamaan kaikkia pimeitä rituaaleja. Vaikka Tommi ei halunnutkaan, Jumala suojeli häntä silti.

Kamppailtuaan melkein kymmenen vuotta elämästä ja kuolemasta Tommin elämä tuli yhdessä hetkessä täyteen valoa. Kaikki synnit oli anteeksi annettu ja uusi elämä sai alkaa.

“Kaikki synnit oli anteeksi annettu ja uusi elämä sai alkaa.”

Rosoista tietä eteenpäin

Vaikka usko Jeesukseen oli otettu vastaan, ei elämä siitä lähtien ole silti ollut aivan helppoa. Vastustusta on ollut ja rukousta senkin edestä. Uskoontulonsa jälkeen Tommi joutui muun muassa viettämään seitsemän kuukautta vankilassa. Tästäkin koettelemuksesta juuri rukous auttoi, ja lohduttavia olivat myös Filippiläiskirjeen sanat: “Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa.” Vankilajakson aikana Jumala myös käytti Tommia, ja hän ajautui siellä viettämään paljon aikaa romanien kanssa. Kaikista vaikeuksista huolimatta Jumala on suurimmaksi osaksi parantanut ja eheyttänyt kaikesta menneestä.

“Vastustusta on ollut ja rukousta senkin edestä.”

Tällä hetkellä Tommi on ollut kihloissa reilun vuoden ajan, ja tulevaisuus näyttää avoimelta. Rohkaisuksi Tommi haluaa sanoa kaikille, että vaikka olisi kuinka syvissä vesissä, voi sieltä nousta, ja Jeesus kyllä auttaa siinä. Myös kaikista new age -jutuista ja spiritismistä kannattaa pysyä kaukana, koska ne vievät nopeasti mukanaan. Aina on mahdollista kääntyä Herran puoleen, ja Hän kyllä kuulee.