Ilosanoma 4: Jumalan tahto elämällesi on salattu

Ilosanoma 4: Jumalan tahto elämällesi on salattu

”Sun pitää etsiä, mitä Jumala tahtoo sun tekevän elämälläsi.” ”Sun pitää löytää, mikä on Jumalan suunnitelma sun elämällesi.” Kuinka monta kertaa olet kuullut tämäntyyppisiä fraaseja? Oletko ehkä yrittänyt etsiä ja löytää tuota Jumalan salattua suunnitelmaa? Kuule: ei sinun tarvitse.

Kuningas Salomon esimerkki on hyvä. Kun hän aloitteli majesteetin uraansa, hän ei pyytänyt Jumalaa kertomaan, millaisia päätöksiä hänen pitäisi tehdä. Hän pyysi ymmärtäväistä sydäntä, että osaisi tehdä viisaita päätöksiä (1. Kun. 3:4-15).

Jumalalla on kyllä tahto sinun elämääsi varten, mutta se on salattu. Kun pyydät Häntä paljastamaan sen, pyydät oikotietä. Paremmin teet, kun pyydät Salomon tavoin viisautta, rakkautta ja ymmärrystä, että osaisit käyttää Jumalan sinulle antamia lahjoja.

Phillip Caryn kirjan neljännessä luvussa on hieno neuvo: kun olet epävarma Jumalan tahdosta, keskity siihen tahtoon, jonka Hän on ilmoittanut Raamatussa. Siitä hyvä tiivistys on Miikan kirjassa: ”Mitä muuta Herra sinulta vaatii, kuin että teet sitä, mikä oikein on, rakastat laupeutta ja vaellat nöyrästi Jumalasi edessä?” (Miik. 6:8)

Siis: elä yhteydessä Jumalaan (= seurakunnassa) ja noudata Hänen käskyjään. Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.

Tätä kuninkaallista käskyä voit vapaasti noudattaa sinkkuna tai seurustellen, teurastajana tai teologina, Utsjoella tai Ugandassa. Valinta on sinun.

**

Entä sitten se johdatus? Jumala kyllä johdattaa omiaan, ja kristitty saa siihen luottaa. Jumalan johdatuksesta ei kuitenkaan pidä tehdä itselleen taakkaa. Hetkenkään verran sinun ei tarvitse olla epävarma siitä, mitä Jumala sinun elämältäsi haluaa.

Mutta mitä sinä haluat?