Ihmiskauppa Euroopassa lähetin silmin

Ihmiskauppa Euroopassa lähetin silmin

Ihmiskauppa on maailman nopeimmin kasvava rikollisuuden muoto. Kirkot ovat heräilemässä tähän uuden orjuuden muotoon. Suomalainen lähettiperhe kirjoittaa aiheesta blogissaan. Nuotta haastaa kaikkia nuoria rukoilemaan asian puolesta. 

Lahetystyo.com blogista 7.1. poimittua:
Muutama päivä sitten lähdin erään Kyproksen turkin puolella asuvan naisen kanssa rukousreissulle kyseiselle puolelle saarta. Pohjois-Kyproksen ihmiskauppa tilanne on vielä paljon haasteellisempi ja vaikempi kuin tämä saaren eteläpuolen tilanne. Pohjoispuolella ei ole ainuttakaan ihmiskaupan vastaista kansalaisjärjestöä, ja Turkin puolen hallitus käytännössä kiistää ongelman olemassaolon. Tämä on sinänsä absurdia, sillä ongelma on selvästi paljain silmin nähtävissä.

Ajoimme ystäväni kanssa autolla Turkin puolen bordellialueelle. Alue sijoittuu erään yliopiston ja armeijan tukikohdan väliin, eli alue on strategisesti suorastaan erinomaisesti sijoitettuina potentiaalisten käyttäjien väliin. Nytkin yökerhojen pihoilta lähti armeijan autoja, surullista mutta totta. Bordellit ovat sijoitettuna yökerhojen yläkertoihin, eikä nimet jätä paljoa arvailujen varaa: Kiss me, Lipstick, Playboy jne. Yökerho / bordellialueet ovat tiukasti vartioituja. Jokaisen yökerhon / bordellin ympärillä oli korkeat aidat, ja sisäänkäynnillä aseellinen vartiointi. Aitojen ulkopuolella oli toinen alue, jolla kiersi saksanpaimenkoiria. Näiden alueiden ulkopuolelta alkoi maantie, ilman mitään asutusta.

Ajoimme autolla aivan erään yökerhon viereen ja samalla rukoilimme alueen puolesta. Emme ehtineet olla paikassa minuuttia kauempaa, kun pihalta saapui auton viereen miesryhmä, joista yksi otti esiin kameran ja alkoi kuvata meitä ja automme rekisterikilpeä. Hätäpäissämme keksimme kysyä onko alueella ravintolaa, johon saimme vastaukseksi vihaisen pääpudistuksen. Lähdimme ajamaan poispäin, ja meitä lähti seuraamaan hyvän matkaa musta auto yökerhon pihalta.

Tämä kokemus vain vahvisti jo olemassaolevaa tietoa siitä, että tytöt ja naiset jotka toimitetaan pakkoprostituutioon kyseisiin paikkoihin, ovat käytännössä täydellisessä vankilassa. Alueelta on käytännössä mahdoton karata, ja vaikka siinä onnistuisi, niin mihin tyttö/nainen menisi? Armeijan tukikohta on täynnä seksipalvelujen käyttäjiä, jotka todennäköisesti palauttaisivat uhrit takaisin yökerhoon. Poliisin puheille päätyvät tytöt puolestaan heitetään vankilaan. Koko toimintaa leimaa mafian vahva läsnäolo ja korruptoinut poliisi.

Sovimme jatkavamme rukousajeluja tammikuussa Joulun jälkeen. Olkaa rukouksin mukana!!

Lähde: Lahetystyo.com