Ihmeellinen viikko kutsuu kotiin


Ihmeellinen viikko kutsuu kotiin Ihmeellinen viikko –tapahtumat Tampereella aktivoivat koko Luther-talon väen töihin. Matti Sorva haluaa kehittää nuorisotyötä tavoittavammaksi, ja on siksi mukana tapahtumassa.

Teksti Miikkapekka Heikkilä | Kuvat solarseven/123rf.com ja Ihmeellisen viikon albumi

– Ihmiset eivät halua pysyä enää paikoillaan tai hiljentyä. Tekemistä ja tapahtumia tarjotaan nuorelle joka suunnasta. Me tarjoamme nuorille, opiskelijoille ja kaikille nuorten mielisille tapahtuman, jossa on ohjelmaa ja jossa kuitenkin hiljennytään oikeiden asioiden äärelle, tiivistää Tampereen Evankelisten opiskelijoiden opiskelijatyöntekijä Matti Sorva.

26-vuotias Matti opiskelee rakennustekniikkaa Tampereen teknillisellä yliopistolla. Hän on ollut EO:n työssä mukana aktiivisesti jo viiden vuoden ajan, ja työntekijänä kaksi vuotta. Tampereen SLEY:n nuorisotyö ja EO järjestävät Ihmeellisen viikon nyt kolmatta kertaa.

– Me haluamme tavoittaa ihmisiä, jotka eivät välttämättä ole koskaan olleet Luther-kirkon sisällä. Lisäksi haluamme varustaa ja innostaa niitä, jotka jo kuuluvat seurakuntaan. Jumalan ihmeellisyys vetää uusia puoleensa ja siinä on jokaiselle kristitylle uutta löydettävää, kertoo Matti.

Uskon pitää levitä myös netissä

– Me olemme aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja varmistamme, että näymme siellä. Ihmiset viettävät siellä aikaa kotonaan, busseissa ja oikeastaan ihan missä vaan. Tottakai haluamme tavoittaa ihmisiä jo siellä ja kertoa mitä teemme.

– Nykynuori ja opiskelija saa kuulla ja löytää kyllä kokoontumisia ja juhlia mistä vain. Kaikki kuitenkin tarvitsevat paikan, jota kutsua omaksi ja kodikseen. Me haluamme olla sellainen paikka, ja SoMe on paras kanava sen mainostamiseen, sanoo Matti.

Matin oma unelma on toimia lähetyskäskyn mukaisesti. Tehdä opetuslapsia ja mennä sinne, missä on tarve evankeliumille.

– Usein ajattelemme, että lähetystyö tapahtuu vain kaukana ulkomailla. Meidän kaupungissa kuitenkin on paljon työtä tehtävänä, ja ihmisiä joille kertoa evankeliumia, kertoo Matti.

”Me haluamme tavoittaa ihmisiä, jotka eivät välttämättä ole koskaan olleet Luther-kirkon sisällä. Jumalan ihmeellisyys vetää uusia puoleensa ja siinä on jokaiselle kristitylle uutta löydettävää.”

 

Nuorisotyön pitää kehittyä enemmän ulospäin suuntautuvaksi

– Uskon että nuorisotyön täytyy kehittyä siihen, että se näkyy kaduilla, kuin myös netissä. Ei pelkästään tietyn porukan omaksi pieneksi kerhoksi, vaan jossa on kaikille tilaa ja jossa yksilö otetaan vastaan, sanoo Matti innokkaasti.

Matin mielestä on erittäin tärkeää, että tapahtumia ja tätä työtä tehdään kuunnellen nuoria. Heidän on tärkeää myös itse vaikuttaa tapahtumien ja iltojen sisältöön, että niistä tulee heidän itsensä näköisiksi.

– Koen että olen saanut todella paljon itseäni vanhemmilta uskovilta. Uskon että se on tärkeimpiä nuorisotyön tavoitteita. Jakaa eteenpäin seuraavalle sukupolvelle sitä, mitä itse on saanut. Kun puhuu sanaa ja pysyy totuudessa, se vaikuttaa jokaiseen ympärillä julistaa Matti.

Matin mukaan on tärkeä puhua omasta uskostaan, vaikka se ei aina ole helppoa. Kun on rehellinen omasta syntisyydestään, tarpeestaan armoon, niin silloin se on aitoa ja mielenkiintoista.

– Se on jo paljon, jos kutsuu tuttuja hengellisiin tapahtumiin. Se on henkilökohtainen kutsu, ja jos yksikään ihminen vastaa minun tai kenen tahansa kutsuun, se on kaiken vaivan arvoista.

 

Matti Sorva, 26

Tampereen EO:n opiskelijatyöntekijä

Ihmeellinen viikko- tapahtumat Tampereella 5-9.4.2017

Tampereen Luther-talo

Facebook: Ihmeellinen viikko /// Tampere