Ihan meidän nuorten kesken


Tässä artikkelissa avataan seitsemää toimintamuotoa mitä seurakunnat nuorille järjestävät. Toimintaa on monenlaista. Tämä artikkeli raottaa hiukan toimintavaihtoehtoja.

Teksti Helga Simola
Kuva unslapsh

 

Gospellattarit

Gospellattareissa yhdistyy usko ja liikunta. Siellä tanssitaan yhdessä latinalaistyylisen kristillisen musiikin tahtiin. Oleellisesti niihin kuuluu myös yhteinen rukous alussa ja lopussa. Tarkoitus ei ole tanssia itseään hyvään kuntoon vaan pitää hauskaa ja tuntea Jumalan läsnäolo. Se on kaikille hyvä liikunnan muoto, mutta tuo myös ihmiset tärkeällä tavalla yhteen jakamaan Jumalan sanaa.

 

Kuorot

Kuoroja järjestetään monessa seurakunnassa, ja niiden kautta saattaa päästä mukaan esiintymään kirkkoon tai esimerkiksi seurakunnan tapahtumaan. Usein osallistumiseen ei tarvitse laulukoetta, vaan mukaan pääsee kuka tahansa laulamisesta kiinnostunut. Nuorten kuoroissa pääsee harjoittamaan omia laulutaitojaan ja laulamaan mukavassa ryhmässä perinteisiä virsiä ja kaikenlaista hengellistä musiikkia, sekä kokeilemaan monenlaisia laulutekniikoita ja -tyylejä, joita on käytetty kirkoissa monia vuosia.

 

Partiot

Jokainen meistä on varmasti lukenut sudenpennuista, jotka keksivät nokkelasti keinoja selviytyä luonnossa tai normaalielämässä partiossa opituilla taidoilla. Jokainen voi liittyä partioon omalla paikkakunnallaan. Hyvän yhteishengen ja kätevien taitojen lisäksi seurakuntien partioissa rukoukset ja hengellisyys kulkevat partiolaisten mukana retkillä ja leireillä. Jokainen voi oppia huomioimaan toiset ja selviytymään vaikeista tilanteista. Näitä taitoja opetellaan yhdessä partiossa.

 

Kerhot

Seurakuntien kerho valikoima on yleensä laaja. Kaiken lisäksi nuoret pääsevät itse vetämään omanlaisiaan kerhoja, jos käyvät koulutuksen, jota seurakunnat vaihtelevasti järjestävät pääasiassa seurakunnan nuoriso-ohjaajien toimesta. Kerhoja on esimerkiksi aiheista urheilu, kokkaus, musiikki, ja askartelu. Kerhossa rakentuu hyvä yhteishenki kerholaisten ja kerhonohjaajien välille, ja kaikilla on hauskaa. Yhdessä opitaan uutta myös Raamatusta yhteisten rukoushetkien myötä.

 

Bändit

Jos on enemmän kiinnostunut soittamisesta, seurakunnissa voi perustaa oman bändin ja kysellä mukaan muita seurakuntanuoria. Yhdessä soittaminen ja hengellisissä tapahtumissa esiintyminen hitsaa yhteen tiiviin porukan, joka tukee toisiaan. Ei tarvitse olla edes kokenut soittaja tai laulaja, sillä tarkoitus ei ole singota tähtiin, vaan levittää Jumalan sanaa ja ylläpitää positiivista nuorekasta meininkiä.

 

Nuortenillat

Nuortenilloissa pidetään hauskaa, mutta myös käsitellään uskon ajatuksia ja kysymyksiä. Paikalle voi tulla kysymään mieltä painavasta asiasta tai juttelemaan niitä näitä. Usein paikalla on myös seurakunna ntyöntekijä tai -työntekijöitä, joiden kanssa voi pohtia vastauksia näihin kysymyksiin. Voit tavata ystäviä tai tutustua uusiin. Monet illat ovat rentoja; saunotaan, pelataan, jutellaan, katsotaan elokuvaa tai herkutellaan. Tarkista netistä milloin ja missä oma seurakuntasi järjestää nuorteniltoja!

 

Retket

Voit osallistua mukaan monelle todella hauskalle ja uskosta opettavalle retkelle monen muun uskovaisen nuoren kanssa seurakuntien kautta. Monessa paikassa järjestetään nuorten yhteisiä matkoja esimerkiksi Maata Näkyvissä-festareille. Retkien kautta voi löytää samanhenkisiä ihmisiä samasta tilanteesta ja saada elinikäisiä ystäviä. Seurakuntanuorille järjestettyjen retkien tarkoitus on juuri tuoda uskovaisia nuoria yhteen ja saada ajatukset liikkeelle.