ICR: Muinainen tie jyrää vanhoja teorioita

ICR: Muinainen tie jyrää vanhoja teorioita

Britanniasta löydetyt muinaiset tiet muuttavat vain modernistien käsitystä historiasta.

Institute for Creation Research uutisoi viime kuussa Britanniasta löydetystä muinaisesta tiestä. Viime aikoihin asti ollaan uskottu, että roomalaiset toivat Britanniaan sivistyksen, ja rakensivat maan ensimmäiset kunnolliset tiet. Vuonna 2011 löydetty, todella hyvin rakennettu tie kuitenkin on ilmeisesti esiroomalaiselta ajalta.

Muinaisten brittien hitaasti paljastuva edistyksellisyys on tullut yllätyksenä niille tutkijoille, jotka hyväksyvät modernit opit kansojen historiasta. Kirjan After the Flood kirjoittajalle – Bill Cooperille se ei kuitenkaan ole mikään uutinen. Ennen roomalaisten tuloa rakennetut tiet mainitaan Cooperin käyttämissä lähteissä. Näiden tietolähteiden ongelma on kuitenkin ”modernisteille” ilmeinen: ne tukevat Raamatun alkulukujen kuvausta historiasta.

Lähde: Institute for Creation Research
Kuva: Lassi Peltomaa

Kommentti

After the Flood on yksi lempikirjoistani. Harmi vain, että se on saatavilla ainoastaan englanninkielisenä. Kirja tutkii Ensimmäisen Mooseksenkirjan alkulukujen luotettavuutta historiallisen todistusaineiston kautta, mikä tekee siitä asiallisimman kirjan joka on aiheesta kirjoitettu. Se keskittyy myös paljolti osoittamaan todistusaineistonsa pätevyyttä, ja tekeekin sen upeasti.

Olen jo vuosia kysellyt, mikä on suomalaisten kadotettu historia. Tiedän tarpeeksi voidakseni päätellä, ettei mikään kansa ole koskaan ollut joukko sivistymättömiä taulapäitä, mutta muu on hieman hämärän peitossa. Kuitenkin uusi tielöytö antaa viitteitä siitä, mistä tietoa tulisi etsiä: siitä kirjallisesta ja suullisesta aineistosta, mitä edelliset polvet ovat meille jättäneet.