Milja Alanko rukoilee, unelmoi ja elää jännittävää elämää


Milja Alanko elää rukoillen ja unelmoiden. Yksi hänen suurimmista unelmistaan on olla antamassa lahjoja ja Jumalan rakkauden tuomaa toivoa ihmisille ympärillään.

Teksti Joonas Immonen | Kuva Milja Alangon albumi

 

On aurinkoinen helmikuun aamu. Milja nukkuu aamulla pitkään ja joutuu juoksemaan bussipysäkille. Kun hän on juuri ehtinyt bussiin, tuntematon nuori nainen onnittelee häntä kyytiin ennättämisestä. Milja istuu hänen viereensä, ja he käyvät mukavaa keskustelua koko matkan.

Milja elää jännittävää kevättä elämässään, sillä hän on juuri lukulomalla ja valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin.

– Lukemisesta huolimatta haluan ehtiä nauttia elämän pienistä hetkistä ja ihmisten kohtaamisesta, Milja kertoo.

Hänellä on tapana istua bussissa tuntemattomien viereen ja sanoa jotain rohkaisevaa.

Hänellä on tapana istua bussissa tuntemattomien viereen ja sanoa jotain rohkaisevaa.

Milja on ottanut tavaksi pitää unelmapäiväkirjaa, johon hän kirjoittaa unelmansa ylös. Jos unelma toteutuu, hän värittää sen eteen piirretyn sydämen.

– Unelmointi on kuin kirjoittaisi toivelistaa Joulupukille, Milja kuvailee.

 

Unelmat ja lahjat jakoon

Milja pitää lahjojen tekemisestä, ja hän tykkää antaa niitä muun muassa ylioppilaille. Hän unelmoi voivansa antaa lahjoja monille eri ihmisille ja haluaa tuoda niissä uskon ilmi maanläheisellä tavalla. Milja toivoo voivansa joskus lanseerata Elämän lahja -nimisen julkaisun, jonka kuka tahansa voisi ostaa ja antaa lahjaksi läheiselleen.

– Olen itse saanut elämän lahjan ja unelmia, joten haluan olla antamassa niistä myös muille, Milja tiivistää.

Hän unelmoi uskovan väriä kantavan, mutta maalliseen maastoon sopivan yrityksen perustamisesta. Siihen liittyisi lahjojen valmistusta, myyntiä ja vapaa-ajan keskus, jossa olisi tarjolla kahvia ja sielunhoitoa.

– Se on hulluin unelmani. Suurin unelmani on kulkea Jumalan johdatuksessa ja perustaa perhe. Kaikki tapahtuu Jumalan täydellisessä aikataulussa.

 

Unelmien matematiikkaa

Matematiikka on yksi Miljan lempiaineista. Hän soveltaa sen sääntöjä myös uskonelämään ja unelmiin.

– Unelmia voi esimerkiksi jakaa niihin, jotka ovat täysin Jumalan kädessä ja sellaisiin, joihin voi itse vaikuttaa.

Milja kuvaa unelmien saavuttamista raja-arvon laskuperiaatteilla. Kun lähestytään jotain tarkkaa arvoa tai pistettä, vastaus on aina arvio, joka voi tarkentua äärettömästi. Pistettä, jossa unelmat ovat täysin toteutuneet, ei voida tarkkaan määrittää.

Milja kuvaa unelmien saavuttamista raja-arvon laskuperiaatteilla.

– Vastaus on ääretön eli ikuisuus. Taivaassa unelmat toteutuvat täysin. Niistä ei ikinä tarvitse lakata iloitsemasta. Ne voivat rikastua ja versoa uusia unelmia.

Milja kuvailee unelmaansa tähtitaivaan väriseksi, marsipaanitäytekakun makuiseksi ja tuoreen pullan tuoksuiseksi. Se kuulostaa hymyilevältä puheen sorinalta.

Nimi: Milja Alanko
Ikä: 19
Lempiraamatunkohta: Room 8:38–39: ”Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.”
Kotiseurakunta: Tampereen lähetyskoti ja Sley
Uskova esikuva: Marianna Hilden