Huhtikuun Nuotta ilmestyy perjantaina 13. päivä


Joskus minulta on kysytty, olenko sukua Oiva Toikalle. En ole sukua. Se on se kaveri, joka on suunnitellut niitä aika kivoja lasilintuja. Oikeastaan tosi kauniita. Ja arvokkaita. Mutta myös hirvittävän hauraita.

Antero Toikka

Ihmisessä on paljon kaunista, arvokasta ja haurasta. Tällaisia asioita ovat muun muassa tunteet ja seksuaalisuus. Tunteet laittavat minut toimintaan tai toimimattomuuteen. Tunteet tekevät hetkistä erityisiä, hyvässä tai pahassa. Seksuaalisuus niin ikään laittaa toimimaan ja on monelle elämän merkityksellisimpiä asioita. Sekä tunteissa että seksuaalisuudessa Jumala lahjoitti ihmiselle jotakin tosi kaunista. Ja arvokasta. Mutta myös kovin haurasta.

Lasilintu menee pirstaleiksi siinä vaiheessa, kun sen pudottaa lattialle. Kauneutta ja arvokkuutta on silloin vaikea muistaa. Omia ja toisen tunteita ja seksuaalisuutta täytyy kunnioittaa. Ne ovat elämän osa-alueita, joissa helposti syntyy ilon lisäksi surua ja kipua.

Raamatussa puhutaan seksistä ja seksuaalisuudesta aika paljon. Kristinusko ei ole mitenkään seksikielteinen uskonto. Mutta Jumala on viisaudessaan laittanut ihmiselle rajoja, joita noudattamalla ihmisellä on hyvä olla. Jumala tietää, että olet hauras. Sen lisäksi hän tietää, että olet valtavan kaunis. Ja arvokas.