HS: ”Vain unelmatyö kelpaa suomalaisnuorille.”

HS: "Vain unelmatyö kelpaa suomalaisnuorille."

Helsingin sanomat uutisoi, että nykyään yhä useampi suomalaisnuori vaatii työltään mukavuutta. Siinä missä vanhempi sukupolvi on työskennellyt vain sen takia että niin kuuluu tehdä, haluaa nuorempi sukupolvi uppoutua työhönsä intohimoisesti. Toisin sanoen työn täytyy olla nuoren unelma-ammatti.

Asiassa on kuitenkin myös jotain negatiivista. ”Nuoria on joka puolella kehotettu unelmointiin, etsimään omaa juttuaan”, sanoo nuorten työasenteita pitkään tutkinut Titta Tuohinen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Hän pelkääkin nuorten virittävän odotuksensa liian korkealle. Kaikissa töissä kun ei pääse jatkuvasti toteuttamaan itseään, mutta niille pitäisi siitä huolimatta löytää tekijöitä.

Lähde: http://www.hs.fi/talous/a1391063268411?jako=aee9c81263f06b4421934114f52f61a4

Kuva: sxc.hu / CELALTEBER 

Kommentti:

468x60v2

Minusta on sinänsä ihan hienoa, että nuoret vaativat työltään mukavuutta ja osaavat unelmoida. Jos työ on mieluisaa, sitä on mukava tehdä, eikä siihen kyllästy. Homma menee kuitenkin juuri niin kuin Titta Tuohinenkin tuossa yllä mainitsee: aina ei voi saada sitä unelma-ammattia. Joskus täytyy tyytyä toisenlaisiin töihin, jos muuta ei yksinkertaisesti ole tarjolla.

Arvostan nuorten kovaa yrittämistä, mutta siinäkin on riskinsä. Mielestäni työasioissa kannattaa kunnolla pohtia omien vaatimustensa tasoa.

”Mene, laiskuri, muurahaisen luo, katso sen aherrusta ja ota opiksesi.” – San. 6:6

468x60v4