HS: ”Taiteen määrärahat pienenevät merkittävästi”

HS: "Taiteen määrärahat pienenevät merkittävästi"

Valtio tulee leikkaamaan kolmen seuraavan vuoden aikana taiteelle ja kulttuurille jakamiaan rahoja. Vuonna 2017 tulee olemaan käytössä  15 miljoonaa euroa vähemmän kuin tänä vuonna.

Hallitus  jätti päätökset siitä, mistä rahat leikataan, opetus- ja kulttuuriministeriön tehtäväksi. Päätöksien tulesi olla valmiina hallituksen elokuun budjettiriiheen mennessä.

Myös veikkausvoittovaroja tulee edunsaajien käyttöön ensi vuonna kymmenen miljoonaa euroa vähemmän kuin tänä vuonna. Se tarkoittasi taiteen ja kulttuurin määrärahoista 4,3 miljoonan euron leikkausta, liikunnan määrärahoista 2,8 miljoonaa euroa, tieteen määrärahoista 1,9 miljoonaa euroa ja nuorisotyön rahoista miljoona euroa.

Teksti: hs.fi

Kuva: sxc.hu/

468x60v3

 

Kommentti

15 miljoonaa on iso raha. Toisaalta ymmärrän että valtio yrittää välttää velkaantumista, mutta leikkaus on silti valtava. Kulttuuri (ja sen sisältämä taide) on hyvin tärkeä asia, puhumattakaan liikunnasta ja nuorisotyöstä. Kulttuuri on osa ihmisen identtiteettiä, joten tuollaisen rahan vieminen sen vaalimisesta ja kehittämisestä tuntuu kauhistuttavalta. Toivottavasti vastaavia leikkauksia ei tarvitse enään tulevaisuudessa tehdä, jotei kulttuurimme kuihdu kokonaan.

460x60v1