HS: Somalinainen vaatii yhteisöään tuomitsemaan väkivallan

HS: Somalinainen vaatii yhteisöään tuomitsemaan väkivallan

Kun somalialaista ihmistä epäillään rikoksesta, syyn saa harteille jokainen somali – varsinkin sosiaalisen median vihapuheissa. Ujuni Ahmed haluaa asian muuttuvan.

Uutinen on valitettavan tuttu. Viime maanantaina nuori nainen raiskattiin Espoossa. Epäiltyinä tästä on viisi somalialaista, noin 15-18 -vuotiasta miestä. Käräjäoikeus vangitsi miehet epäiltyinä törkeästä raiskauksesta.

Se nostatti metelin – varsinkin somaleita kohtaan. 26-vuotias somalialaisnainen Ujuni Ahmed kertoo kokemuksistaan Helsingin Sanomissa.

Ahmedin mukaan joukkoraiskaus koskettaa jokaisen somalin elämää.

– Voi olla, että yksittäinen ihminen ajattelee, että kaikki somalit raiskaavat. Voi olla, että joku yrittää satuttaa ihmistä, jolla ei ole osaa eikä arpaa asiaan, Ahmed toteaa videohaastattelussa.

Hän kertoo myös ystävänsä Facebook-päivityksestä, jossa ystävä toteaa jonkun ahdistelevan häntä ja tytärtään. Ahmed haluaakin, että somaliyhteisö tuomitsee äänekkäästi väkivallan ja raiskaukset.

Voi olla, että somalit ovat kärkisijoilla väkivaltatilastoissa. On kuitenkin tärkeää, että me emme lähde tuomitsemaan ihmistä pelkästään hänen kansalaisuutensa perusteella.

Ihminen kun ei pysty valitsemaan omaa etnistä alkuperäänsä.

Lue haastattelu HS.fi:stä »

”Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi; sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan.” (Matt. 7:1-2)

Teksti: Juho
Kuva: freeimages/pirrelli