Älä alistu! -kampanja ei rinnasta homoseksuaaleja murhaajiin

Älä alistu! -kampanja ei rinnasta homoseksuaaleja murhaajiin

Iltalehti väittää 23.3.2011 julkaistussa artikkelissaan kirkon aktiivien rinnastavan homoseksuaalit murhaajiin. Väite on herättänyt paljon oikeutettua ja vihaista palautetta Älä alistu! -kampanjaa kohtaan.

Älä alistu! -kampanja ei rinnasta homoseksuaaleja murhaajiin. Älä alistu! -kampanja on keskustellut Iltalehden toimittajan, toimituspäällikön ja päätoimittajan kanssa ja toivonut uutisen oikaisua. Pyynnöistä huolimatta asiaan ei ole suostuttu.

Iltalehden väite perustuu tulkinnanvaraiseen ja asiayhteydestään irrotettuun lausahdukseen yli 10 minuuttia kestävällä videolla. Videolla nuori nainen “Anni” pohdiskelee laajasti omin sanoin henkilökohtaista elämänmuutostaan ja korostaa Jumalan mahdollisuuksia antaa uusi alku hyvinkin erilaisista elämäntaustoista ja –kokemuksista tuleville ihmisille.

Kysymys ei ole rinnastamisesta vaan kontrastin osoittamisesta. Esimerkiksi “Anni” siis nostaa mielestään pahimman mahdollisen synnin tehneen ihmisen eli murhaajan.

Sanatarkasti “Anni” sanoo videolla, 7:00 eteenpäin:

Se ei ole ihmekään, että moni ei voi kuvitellakaan toisenlaista elämää. Ei ole helppo uskoa, että tämmöinen ihme voi tapahtua. Ajatellaan, että se on tämän ihmisen oma olemus ja sisin. Unohdetaan se, että ollaan muutenkin kovin erilaisia kuin Jumala on meidät luonut. Ja sillee, että meissä on se kaikki hyvä, minkä Jumala on meihin luonut, mutta meissä on kaikki se mitä maailma on meihin laittanut. Ja mitä perisynti saa aikaan. Jos kerran joku murhaaja voi tehdä parannuksen niin miksei joku homokin? Niin kuin mä olen itse elävä esimerkki siitä, että tästä puolesta itsestään voi päästä eroon.

Älä alistu! -kampanja ei rinnasta homoseksuaaleja murhaajiin. Piste.

Älä alistu! -- Nuorten mediakampanja