Herran aikataulussa kulkeva maajussi löysi morsiamen


Maajussille morsian TV-sarjasta tuttu Tero Lounasvaara ja kirkon nuorisotyöntekijä Anne Pentinmäki tutustuivat kaveriporukassa ja ajan kanssa huomasivat välillään olevan kiinnostusta. He ovat kokeneet Jumalan tahdon kyselemisen ja johdatukseen luottamisen tärkeyden elämässä.

Teksti Aapo Anttoora | Anne Pentinmäen albumi

Lypsykarjatilaa pitävä Tero, 24, ja Anne, 23, ovat seurustelleet muutaman kuukauden ajan, mutta tiesivät jo aiemmin olevansa toisilleen ne oikeat. He kuitenkin päättivät antaa aikaa omien sydämiensä tutkisteluun, jotta saisivat varmuuden omista tunteistaan ja siitä, että tämä olisi ihminen, jonka Herra on varannut.

Anne ja Tero päättivät antaa aikaa omien sydämiensä tutkisteluun.

Teron kaverit ilmoittivat Teron mukaan Maajussille morsian -tv-sarjaan hänen tietämättään. Aikansa pohdittuaan Tero päätti lähteä ohjelmaan, koska se olisi hyvä paikka kertoa Jeesuksesta. Tilanpitäjä rukoili tyyneyttä ja rauhaa kuvauksiin. Hän sanoo ohjelman tekemisen olleen mukavaa. Haastavinta oli arvioida ihmisiä kirjeiden perusteella, mutta siihenkin Herra antoi viisautta.

Tero valitsi ohjelmassa Lindan, mutta kertoi ettei ihastusta ollut, ja kesäkuussa asia vietiin molemmin puolin hyvillä mielin päätökseen. Pari kuukautta myöhemmin Tero huomasi olevansa kiinnostunut Annesta, johon hän oli ystävystynyt alkuvuoden aikana kaveriporukassa.

Kärsivällisyys palkitaan

Ensikerran Anne ja Tero tapasivat keväällä Teron serkkujen luona, jonne Anne oli kutsuttu teelle. Anne sanoo varmuuden Terosta tulleen pian. Hän rukoili kärsivällisyyttä odotukseen.

Kesällä erään kaveri-illan jälkeen Tero vei Annen kotiin, jolloin Anne yritti kertoa tunteistaan. Tero kuitenkin vei ”tyhmänä” keskustelun muualle. Kuvion toistuttua muutamia kertoja Tero tajusi asian ohittamisen olevan jo satuttavaa.

Niinpä he sopivat odottavansa viimeistä Maajussi-jaksoa, jotta voisivat tutkia sydäntään rauhassa. Sitten näkisi jaksaako toista katsella. Vaikea odotuksen aika kannatti ja seurustelu aloitettiin. Nyt pari kokee yhdessä tekemisen ja toisen auttamisen tärkeäksi.

Arki on parasta romantiikkaa!

– Arki on parasta romantiikkaa!, he toteavat.
– Toivomme, että Jeesuksen ilo ja rakkaus näkyisi meistä!, sanoo avioliitosta ja perheestä unelmoiva pari.

Pari kehottaa paria etsivien luottavan rakastavaan Jumalaan ja hänen aikatauluihinsa.

– Älä tee vaatimuslistoja, vaan elä elämää ja tee mielekkäitä asioita, he sanovat toivottaen siunausta.

Rakkauden ydin on avoimuus

Parisuhteen syntymiseen vaikuttavat monet yksittäiset asiat. Ihastumisen tunnetta ei voi pakottaa. Se vain syntyy, jos on syntyäkseen, koska vetovoiman rakentuminen pohjautuu pitkälti biologialle. Itse en näe mitään syytä siihen, että osapuolet panttaisivat omia tunteitaan missään vaiheessa suhdetta. Todellista rakkautta ei synny ilman avoimuutta. Tunteiden ilmaisemisen kautta ihminen luo yhteyden itseensä, ympäristöönsä ja toisiin ihmisiin. Tunteiden torjunta johtaa väistämättä yhteyden muodostamisen vaikeuteen parisuhteessa. Toimivassa suhteessa pitää pystyä puhumaan myös vaikeista asioista. Tärkeää on muistaa myös se, että mitkään tunteet eivät ole itsessään vääriä, mutta ihmisinä voimme toimia väärin tunteittemme pohjalta.

Juuri tämä on useissa parisuhteissa haasteellista: kuinka oppia ottamaan vastuu omien tunteiden ilmaisusta, ei siitä miten toinen reagoi niihin? Ja kuinka vastaavasti oppia ottamaan vastuu siitä, kuinka reagoit kun joku kertoo sinulle tunteistaan? Tai kuinka uskaltaa kertoa omista tunteistaan senkin uhalla, että toinen torjuu ne? Kuinka oppia ymmärtämään se, että torjutut tunteet eivät ole yhtä kuin häpeälliset tunteet? Tässä kaikessa hyvänä muistisääntönä toimii se, että rakkauden ydin on avoimuus toista kohtaan. Myös siinä tapauksessa, että toinen ei vastaisi tunteisiisi toivomallasi tavalla.

Pia Rendic