Helsinkiläisnuoret ovat pelottavaa ja tiedostavaa porukkaa


Tein kesällä noin 25 keikkaa, joista suurimman osan rippikoululeireillä. Kesä oli täynnä upeita tilaisuuksia ja hienoja kohtaamisia. Kerron seuraavassa Herttoniemen riparikeikasta.

Teksti Juhani Tikkanen | Kuva Pietari Koskenniemi

Klo 15

Leirikeskukselle saavutaan usein kuoppaista hiekkatietä pitkin. Niin tälläkin kertaa. Helsingin Herttoniemen seurakunnan riparin käyttämä Korpirauhan leirikeskus on suuri ja matala puurakennus järven rannassa. Kävelen rakennuksen ympäri kokeillen jokaista ovea.

Kaikki ne tuntuvat olevan lukossa. Tässä kohtaa olen jo mielessäni aivan varma, että sisällä kaikki leiriläiset naureskelevat minulle, että eikö se artisti löydä edes pääovea. Takaa kuuluu pelastava, tuttu ääni: “Juhani, tuu täältä vaikka sisään”.

Klo 16 – 18

Santtu Perkiö on sydämellinen ja mukava nuoriso-ohjaaja. Hän on taitava opettaja ja visionääri. Solahtaminen leirin tunnelmaan on helppoa, kun äänentoiston pystyttämisen yhteydessä päivittelen kuulumisia Santun kanssa, ja pian pari nuorta tulee jutulle.

”Kirkossamme on paljon lahjakkaita ja innokkaita työntekijöitä, jotka tahtovat julistaa nuorille Jeesusta.”

Kesän parasta antia on ollut tutustua lisää uusiin työkavereihin, upeisiin nuoriso-ohjaajiin ja pastoreihin ympäri maata. Kirkossamme on paljon lahjakkaita ja innokkaita työntekijöitä, jotka tahtovat julistaa nuorille Jeesusta. Sen huomaaminen lämmittää.

Klo 18 – 20

Helsinkiläiset nuoret ovat sellaista viileää ja tiedostavaa porukkaa. Jännittää hieman mennä heidän eteensä esiintymään. Toisaalta, olen kasvanut 20 kilometrin päässä Herttoniemestä Vantaalla. Ehkä ymmärrän heidän maailmaansa. Pakko luottaa vaan niihin samoihin pilareihin kuin aina ennen keikkaa: valmistaudu kunnolla, älä oleta mitään, rukoile, ole aito ja anna kaikkesi.

Astelen lavalle. Ekat pari kappaletta menee totutellessa tilanteeseen. Pian olen taas hyvässä putkessa, ja tunnen kaiken menevän hyvin. Keikan lopussa kiitän yleisöä siitä, että sain tulla. Helsinkiläisnuoret olivatkin älyttömän avoimia ja iloisia.

Olipa jotenkin hyvä taas huomata, etteivät omat ennakkoluuloni olleet tosia. Hupparipäinen nuori astelee luokseni, ja sanoo: “Juhani. Sä sanoit väärin tossa lopussa. Ei sun pidä kiittää meitä, vaan meidän pitää kiittää sua, että sä tulit. Sul on upeita biisejä.” Olipas siinä taas yksi pelottava helsinkiläinen nuori.

Muusikko Juhani Tikkanen konsertoi ympäri Suomea yksin ja yhtyeensä kanssa. Tällä kertaa Juhani raportoi Herttoniemen seurakunnan riparilta Korpirauhan leirikeskukselta Siuntiosta. Keikkapäivä oli 8.7.2018.