Helmi: Vainotun kirkon uutisia

Helmi: Vainotun kirkon uutisia

 

Kiinalaispoliisit pahoinpitelivät pastorin vaimon

 Kaksi kiinalaista poliisia pahoinpitelivät pastorin vaimon hänen kotonaan toukokuussa.

– He työnsivät minut sängylle, peittivät suuni ja sitoivat käteni ja jalkani pakkausteipillä. Kun yritin vapautua, he hakkasivat minua lisää, nainen kertoo. Lopulta hänet kuljetettiin paikalliselle poliisiasemalle, jossa poliisi kielsi pahoinpidelleensä naista.

Pastorin vaimolle annettiin myös mahdollisuus allekirjoittaa tunnustus. Siitä kieltäytyminen johtaisi perheen lasten koulunkäynnin loppumiseen ja häätöön asunnosta.

Marttyyrien Ääni

468x60v4

ISIS vallannut kristittyjen kyliä

Islamilainen äärijärjestö ISIS valtasi helmikuussa  Syyriassa 35 kylää, joita asuttivat lähinnä assyrialaiskristityt. Samalla ISIS sieppasi yli 230 kristittyä. 25 siepatuista oli vapautettu kesäkuun alkuun mennessä.

 Vaikka kurdijoukot ovat onnistuneet valtaamaan osan kylistä takaisin, hyvin harvat entisistä asukkaista haluavat palata koteihinsa alueen turvattomuuden takia.

Marttyyrien Ääni

Tuhat vapautettiin Boko Haramin leireiltä

Noin tuhat ihmistä vapautettiin toukokuussa Boko Haramin leireiltä. Pelastettujen joukossa on monia kristittyjä. Keväällä 2014 siepattuja koulutyttöjä ei ole kuitenkaan löydetty.

Boko Haram on ääri-islamilainen terroristijärjestö, jolla on leirejä Sambian metsässä. Useat vapautetuista ihmisistä ovat traumatisoituneita ja jopa aivopestyjä.

Marttyyrikirkon ystävät

 Saudi-Arabia haki mestaajia

Tiukkaa sharia-lakia noudattava Saudi-Arabia etsi netti-ilmoituksella kahdeksaa mestaajaa. Tulevaan teloittajan virkaan ei tarvita ammatillista pätevyyttä tai pääsykokeita. Syynä hakuun on kasvavat teloitusmäärät: tämän vuoden aikana Saudi-Arabiassa on mestattu enemmän ihmisiä kuin koko viime vuonna.

Kuolemantuomion toimeenpanijan tehtäviin kuuluu mestaukset, ampumiset, kivittämiset sekä ristiinnaulitsemiset. Useimmiten kuolemantuomiot langetetaan esimerkiksi murhasta, huumekaupasta tai islamin uskosta luopumisesta.

Seurakuntalainen

 Intian kristityt kadonneet kuuden vuoden kuluttua?

Intialaiset äärinationalistiryhmät ovat järjestäneet kristittyjen ja muslimien pakkokäännytystilaisuuksia, joita ryhmittymät itse kutsuvat ”kotiinpaluuksi”. Maassa on myös lakiesitys, joka kieltäisi kaikki muut uskonnot paitsi hinduismin ja tekisi lähetystyöstä laitonta. Lisäksi Intian hallitus on julistanut 25.12. ”Hyvän hallinnon päiväksi”, mitä useat kristilliset johtajat pitävät lähinnä kiusantekona.

Äärinationalistijärjestö DJSS pyrkii hävittämään kristinuskon Intiasta vuoteen 2021 mennessä.

Marttyyrien Ääni

Alkuperäinen artikkeli Nuotta 7/2015

Koonnut: Juho Ylitalo
Paras tapa lukea Nuottaa on tilata se suoraan kotiin. Tilaa nyt Nuotta itsellesi tai kaverille kätevästi tilauspalvelusta!

 

 

460x60v1