Helmi: Tavoitteena kuuluisuus

Helmi: Tavoitteena kuuluisuus

Moni nuori unelmoi kuuluisuudesta, mutta tuoko maine onnea ja tarkoitusta elämään? Nokikkain Idols-ehdokas ja rokkikukkoilusta kyllänsä saanut rumpali.

Marit Kiiker, Idols-ehdokas

Suurin unelmani on menestyä muusikkona! Olen lapsesta asti harrastanut musiikkia ja kävin myös musiikkikoulua. Rakastan musiikkia, se on varmasti yksi syy siihen, että olen parhaillaan Idols-karsinnoissa.

Haluaisin ohjelmaan, koska luulen, että se olisi kiva kokemus ja antaisi mahdollisuuden lisätä Viron musiikilliseen maisemaan jotakin omaperäistä. Sen lisäksi se olisi suurenmoinen mahdollisuus saada hyödyllisiä tuttavuuksia musiikkimaailmasta ja antaisi ystävilleni syytä olla minusta iloinen ja ylpeä. Olisin tietysti äärettömän onnellinen, jos pääsisin ohjelmaan, mutta samalla tiedosta kyllä, että aika varmasti siellä tulisi melkoisen tiukkaa aikaa. Samalla arvostaisin kaikkea sitä juuri kokemuksen vuoksi.

Lähetykseen mennessä kysytään ja pakostakin täytyy ajatella sitä, millainen esikuva olisin. Uskoisin olevani nuorille hyvä esikuva, tällainen nuorekas, herkkä saarenneito… niin kuin minusta on sanottu. Vaikka rehellisesti sanottuna en osaa vielä kovin hyvin kuvitella sitä kaikkea.

Tulevaisuudessa näen itseni viihdebisneksessä, ja varmasti haluan sen yhteydessä panostaa myös hyväntekeväisyyteen. Kun mietin, miten ohjelmaan pääseminen muuttaisi elämääni, niin olen varma, että kuuluisuuden vuoksi muuttuisi monikin asia. Vaikkapa kadulla käveleminen olisi todennäköisesti hankalampaa, jos ihmiset tunnistaisivat minut ja niin… yleensä ottaen suhtaudun kuuluisuuteen hyvin.

Teksti: Carolina Ojaaru
Käännös: Riikka Lautamo-Seppälä
Kuva: Joanna Amemori

Anton Laurila

Nuorena unelmani oli tulla maailman parhaaksi rumpaliksi ja rokkari minusta myös tuli. Kuuluisuus ei kuitenkaan pysäyttänyt unelmointiani, päinvastoin, unelmoin aina suuremmasta kunniasta ja kuuluisuudesta, siihen hetkeen saakka, jolloin tajusin, että unelmani olivat muuttuneet painajaisiksi.

Yhden konsertin jälkeen Saksassa yritin ottaa hengen itseltäni yliannostuksella, kun koin, etten pysty muuttamaan elämäni kulkua ja satutin jatkuvasti niitä, joita rakastin. Jouduin suljetulle psykiatriselle klinikalle. Ensimmäisellä viikolla otin niin paljon rauhoittavia lääkkeitä, kuin mahdollista, kunnes löysin itseni potilashuoneen lattialta kykenemättömänä liikkumaan. Rukoilin Jumalaa sanoen: ”Jos sinä olet todellinen, niin auta minua, koska sinä olet ainoa, mitä minulla on jäljellä!”

Seuraavan aamuna minut herätti lääkäri – verikokeideni vastaukset olivat tulleet. Minä en kuollut lääkkeiden yliannostukseen, koska olin tullut immuuniksi niille. Lääkäri sanoi, että se oli ihme ja että minun pitäisi olla onnellinen- Siitä hetkestä alkaen olen elänyt vapaana, koska Jeesus mursi entisen elämäni kahleet.

Kun nyt mietin elämääni taaksepäin, minulla on paljon kaduttavaa, mutta samalla tiedän, että se kaikki kuului suurempaan suunnitelmaan. Minun piti tehdä se kaikki, jotta olisin jonain päivänä avuksi ihmisille, jotka painivat samojen ongelmien kanssa.On vaikeaa auttaa toisia, jos ei tiedä, mitä he todellisuudessa käyvät läpi.

Jos voisin elää teinivuoteni uudestaan, haaveilisin luultavasti kaikesta huolimatta musiikkiurasta, mutta rukoilisin Jumalan tahtoa tapahtuvaksi.

jos toivot kuuluisuutta ja mainetta ainoastaan itsesi takia, et koskaan saavuta tyytyväisyyttä, enneminkin löydät itsesi päinvastaisesta tilanteesta. Luota Jumalaan, koska vain hän antaa elämällemme todellisen tarkoituksen.

Onko kuuluisuus sen arvoista?

Jos vielä epäilet, onko rockin elämäntyyli kaiken arvoinen, minun vastaukseni on ”ei ole”. Jos et usko minua, kysy näiltä: Elvis, Freddie Mercury, Kurt Cobain, Jimi Hendrix jne.

Teksti: Madis Ehanurm
Käännös: Riikka Lautamo-Seppälä
Kuva: Sami Joensuu