Helmi: Seksikavereita?

Helmi: Seksikavereita?

Seksikaverit on ilmiö, joka pistää silmään varsinkin viihdemaailmassa. Miksi jotkut haluavat olla vain seksikavereita? Miksi seksi ei kannata ilman sitoutumista ja avioliittoa?

Viime aikoina mediassa on vauhdikkaasti tyrkytetty ajatusta seksikavereista. Esimerkiksi naistenlehdet, TV-sarjat ja elokuvat käsittelevät aihetta. Uutuuselokuvat ”Vain seksiä” ja ”Näin ystävien kesken” tulivat teattereihin lähes peräkkäin.

Seksiä kiitos, vastuuta ei kiitos

Seksikaverit tarkoittaa sitä, että tyttö ja poika kaverukset harrastavat yhdessä seksiä, mutta eivät ole parisuhteessa tai millään tavalla sitoutuneita toisiinsa. Miksi tällaista kaveriseksiä halutaan? Kyseessä on vanha juttu, joka on napattu sopivasti nykypäivään, joka huutaa haluttomuutta sitoutua. Sitoutuminen tekee ihmisten mielestä asioista monimutkaisia, ja  halutaan paeta vastuuta, joka tulee aina parisuhteen mukana. Kun harrastaa seksiä kaverin kanssa, säilyttää vapautensa ja pääsee silti sänkyyn. Samalla voi sitten odotella sitä täydellistä miestä tai naista, ja odotteluajaksi on tekemistä.

Joidenkin mielestä seksikaverit-ajatus voi kuulostaa helpolta ja mukavalta, mutta se vasta onkin monimutkaista. Kaveriseksillä on seurauksensa ystävyyteen. Uutuuselokuvissa kaverit päätyvät tietenkin lopulta parisuhteeseen ja rakastuvat toisiinsa, mutta käykö näin tosielämässä. Ystävyys voi myös rikkoutua pysyvästi. Toinen saattaakin haluta enemmän suhteelta, toinen taas ei. Mustasukkaisuus astuu mukaan peliin. Seksillä on aina vaikutusta kumpaankin osapuoleen. Jokainen seksisuhde jättää sekä fyysisen että henkisen jäljen. Jokainen hajonnut seksisuhde rikkoo sisältä. Seksi ilman sitoutumista saa aikaan rikkinäisiä ihmisiä, irtosuhteita, sukupuolitauteja, abortteja, vahinkoraskauksia… Seksi myös sitoo kaksi ihmistä toisiinsa; sen lähemmäksi toista ihmistä ei voi päästä.

Siunattua seksiä

Raamatun mukaan seksi kuuluu pysyvään parisuhteeseen, jossa kaksi ihmistä rakastavat ja ovat uskollisia toisilleen. Tämä määrittely ei kuitenkaan vielä täysin riitä. Kyseessä täytyy olla avioliitto. Muita liittoja ei lasketa. Tätä periaatetta Jumala ei ole tehnyt huvikseen tai kiusatakseen ihmisiä, vaan suojellakseen. Jumala on luonut seksin, hän tietää, miten syvästä ja vakavasta asiasta on kyse.

”Älä tee aviorikosta” on voimassa edelleen. Sen merkitys ei ole muuttunut vähääkään, vaikka maailma on muuttunut. Se koskee kaikkia avioliiton ulkopuolisia suhteita. 1. Moos. 2:24 sanoo myös näin: ”Sen tähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi.” Kohdassa ei sanota, että naiseen, avovaimoon tai tyttökaveriin, vaan vaimoon. Jumalan siunauksen seksille saa vasta avioliitossa.

Arvokkain lahja

Seksiin ei tänä päivänä suhtauduta Jumalan tarkoittamalla vakavuudella. Seksi on parhaimmillaan seuraus rakkaudesta, eikä toisinpäin. Jos harrastaa kaverinsa kanssa seksiä, ei voi enää antaa sille oikealle puolisolle arvokkainta lahjaa, omaa puhtauttaan. Miten hienoa onkaan olla jollekin se ainoa. Seksi onnistuu myös ilman kokeiluja – siksi seksikaveria ei tarvita edes harjoitteluun.

Mitä jos on ehtinyt jo kokeilemaan seksikaveruutta? Entä jos on epäonnistunut, eikä odottanut avioliittoon asti? Jumala oli ja on valmistautunut tähän. Siksi hän antoi Jeesuksen, joka kantoi ristillä kaikki synnit. Jeesuksen armosta voi tulla uudelleen puhtaaksi, vaikka olisikin siitä joskus luopunut. Jeesuksen anteeksiantoon voi aina tarttua.

Teksti: Susanna Sarimaa
Kuva: Istockphoto

Tämä on arkistojen helmi Nuotta-lehdestä 1/2012. Lue koko lehti täältä!

Aiheeseen liittyvää: