Helmi: Haluaisin uskoa, mutta…

Helmi: Haluaisin uskoa

Uskoontulo on maailman upein asia, mutta miten se tapahtuu?

Uskoon tuleminen on uskomattoman helppoa. Ennen sitä ei tarvitse osata Raamattua ulkoa tai opiskella kymmentä vuotta kirkkohistoriaa, vaan riittää kun sanoo Jeesukselle: ”Selvä. Uskon”. Uskoontulo tarkoittaa sitä, että antaa Jeesukselle vapaat kädet johdattaa elämässä ja päättää itse seurata mukana. Kun elämä on Jeesuksen käsissä, on varmasti matkalla Taivaaseen. Ilman uskoa, vaikka olisikin kastettu, kukaan ei pääse Taivaaseen.

Mihin uskoa tarvitaan?

Miksi vain uskomalla Jeesukseen pääsee Taivaaseen? Miksei rakastava Jumala ole päättänyt, että kaikki pääsevät joka tapauksessa Taivaaseen? Historian alussa kävi jotain surullista ja ihmiset lankesivat syntiin. Synti on asia, joka erottaa ihmisen Jumalasta, koska Jumala on täydellinen. Tarvitaan siis jotain korjaamaan yhteys. Jumala teki radikaalin ratkaisun antamalla oman poikansa kuolla jokaisen ihmisen puolesta. Jeesus sovitti ristillä menneet ja tulevatkin synnit.

Yhteys Jumalaan pelaa ainoastaan Jeesuksen kautta. Ei siis riitä, että uskoo jonkun Jumalan ehkä olevan olemassa tai johonkin korkeampaan voimaan, jolla ei ole mitään merkitystä omassa elämässä. Raamattu ei jätä asioita epäselväksi: ”He saavat syntinsä anteeksi, kun uskovat minuun (Jeesukseen).” (Apt.26:18) ja ”Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut.” (Apt.16:31)

Onko uskoontulo minusta kiinni?

Uskoon tulemiseen ei vaadita omaa puristusta ja väkisin yrittämistä, koska usko on lahja Jumalalta. Usko ei riipu meidän hyvyydestämme tai älykkyysosamäärästämme, vaan Jumalasta. Mutta totta kai uskoon tuleminen edellyttää lahjan vastaanottamista. Lahja jää turhaksi, jos emme avaa sitä.

Teksti: Susanna Sarimaa, Kuva: SXC

Tämä juttu on Nuotan 5/11 ripariliitteesta, jonka voit lukea kokonaisuutena täältä.