Remedy Drive tuo toivoa toivottomille

Helmi: Remedy Drive tuo toivoa toivottomille

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Remedy Drive haluaa uuden Commodity-levyn avulla kertoa elämän raadollisuudesta unohtamatta Jumalan rakkautta.

Remedy Drive on amerikkalainen indierockbändi, joka perustettiin Lincolnissa, Nebraskassa, vuonna 1998. Alunperin neljän Zachin veljeksen perustama bändi on parinkymmenen vuoden aikana ehtinyt julkaista yhdeksän studioalbumia, yhden livealbumin ja saavuttaa lukuisia listasijoituksia gospel-musiikin saralla. Yhtyeen kappaletta “Hope” käytettiin Vancouverin olympialaisten mainoksessa v. 2009-2010. Bändin tuoreimman levyn “Commodity” nimikappale oli 16 viikkoa USA:n kristillisen radiokanavien soittolistan ykkösenä.

Nykyään enää laulaja-kosketinsoittaja, David Zach, on alkuperäisjäsen. Muut nykyisen kokoonpanon jäsenet ovat kitaristi Dave Mohr, basisti Corey Horn ja rumpali Tim Buell.

Remedy Drive soittaa gospelia, koska David Zachin mielestä musiikilla on kyky muistuttaa meitä toivosta ja toivo vuorostaan muistuttaa meitä näyistä, jotka ovat vielä näkymättömiä. Melodiat voivat muistuttaa meitä muinaisesta kaiusta kaukaisesta maasta. Davidin mukaan taiteen tulee herättää meissä toivoa. Bändin muusikot ovat täyspäiväisiä ammattilaisia, ja he ovat tosi kiitollisia siitä.

”Olen ihminen enkä kauppatavaraa”

Sanoituksiin bändi löytää inspiraatiota arjesta, ja mukana kulkee aina pieni muistikirja uusien ideoiden varalle.

– Bändinä haluamme kuuntelijoiden olevan mukana kaikessa, mitä teemme. Musiikkimme tulisi heijastaa todellista elämää. Haluamme antaa kuuntelijoillemme toivoa.

Syyskuussa julkaistu albumi Commodity on konseptialbumi vapaudesta. Albumilla käsitellään ihmiskauppaa ja sitä, kuinka oikeus on tavallisten ihmisten käsissä. Bändin tavoitteena on olla kaikkialta maailmasta orjuutettujen lasten ääni ja puhua niiden ihmisten puolesta, jotka sitä eivät itse voi tehdä.

David vieraili kahdesti aiemmin tänä vuonna Kaakkois-Aasiassa ja osallistui The Exodus Road -nimisen järjestön toimintaan, jonka tavoitteena on vapauttaa lapsiorjia ja vangita ihmiskauppiaita.

– Reissulla kävimme ilotaloissa ja jäljitimme ryhmiä ja jengejä, jotka kaappaavat uhreja. Commodity kertoo työstäni niiden parissa, ja kuinka se vaikutti minuun, David kertoo.

Jeesuksen tuntemisen vaikutukset

– Jeesus sanoi paljon asioita, jotka eivät sovi meidän turvalliseen ja mukavaan kristillisyyteemme. Haluan keskittyä siihen, mihin hän meitä kutsui, mitä on seurata häntä. Hän sanoi “olen tullut julistamaan vangituille vapautta ja päästämään orjat vapauteen”. Haluan julistaa sitä samaa viestiä. Siksi lähdin Kaakkois-Aasiaan ja aion mennä sinne myös uudestaan. Ja jotta voi “ajaa kurjan asiaa”, tulee tuntea Kuningas, joka luonut taivasten valtakunnan ja maan, jonka päällä me kävelemme.– Joskus tuntuu kuin hän puhaltaisi elämää keuhkoihini laulujen melodioiden kautta.

Joskus taas en tunne mitään. Mutta olen tehnyt päätöksen juosta kohti toivoa, jota en aina voi nähdä. Haluaisin sanoa, että Jeesus on elämäni Kuningas. Joka hetki en sitä kuitenkaan voi sanoa täydellä varmuudella.

Jeesuksen tunteminen synnyttää myös kiitollisuutta. Kiitollisuus on yksi uuden Commodity-levyn laulujen teemoista. Levyllä on myös bändin ensimmäinen ylistyslaulu nimeltään “King of Kings”. Sen he laulavat yhdessä All Sons and Daughtersien kanssa.

Ensi kertaa Suomeen

Bändi kiertää lähinnä Yhdysvalloissa erilaisilla festareilla ja nuorille suunnatuissa tapahtumissa. Jenkkien lisäksi bändi on keikkaillut Hollannissa, Saksassa ja Kanadassa. Suomea ennen keikkakalenterissa on vielä Norja.

David tietää Suomesta erittäin vähän. Elektroniikan ja ystävällisten ihmisten lisäksi hän tietää Suomen olleen Venäjän vallan alla ja arvelee, että Suomi on ollut itsenäinen maa noin 100 vuotta.

– Suomeen tuloa odotamme kovasti. Toivon, että laulamme yhdessä niin kovaa kuin voimme ja että yleisö nauttii olostaan keikallamme. Toivon myös, että lähdemme toimimaan pimeyttä vastaan niillä tavoin kuin voimme.

Alkuperäinen artikkeli Nuotta 11/2014

Teksti Johanna Paasi, kuva REmedy Drive Promo

Paras tapa lukea Nuottaa on tilata se suoraan kotiin. Tilaa Nuotta kätevästi tilauspalvelustamme!