Park 7 surffaa vastavirtaan

Helmi: Park 7 surffaa vastavirtaan

Haastateltavaksi Nuotta sai bändin laulaja-kitaristi Miika Lamminmäen.

Aikoinaan tutulla ripariporukalla perustetun bändin juuret  löytyvät Etelä-Pohjanmaalta ja Helsingistä. Vuosia on töitä tehty yhdessä soittaen ja keikkailen. Suomen armeija onnistui viivästyttämään unelmien toteutumista, mutta  vuodesta 2013 tuli monella tavoin  bändille huikea: radiosoittoon pääseminen valtakunnallisella radiokanavalla YleX:llä viikon kellaribändinä kesäkuussa, levytyssopimus ja debyyttilevyn tekeminen, julkistaminen, esiintymiset  sekä kahden musiikkivideon kuvaukset keikkailusta puhumattakaan. Tulevaisuuteen katsellaan omalta paikalta pienenä ja nöyränä mutta katsellaan kuitenkin. Miikan sanoin:

–    Koko ajan bändissä on semmoinen tunnelma, että aina vaan tuntuu vähän paremmalta.

Vuodelle 2014 on tiedossa jo 10–20 keikkaa. Bändi itse miettii, että  tavallaan  kaikki keikat ovat debyyttilevyn kiertuekonsertteja sillä TÄSSÄ EI OO KAIKKI! -tunnelmissa  mennään vahvasti. Tulevia keikkoja on julkaistu tällä hetkellä kesäkuun loppuun asti. Uutta levyä Park 7 ei ole nyt varmasti tekemässä, mutta musiikkivideoiden suhteen se pysyy aktiivisena.

–    Musavideoiden tekeminen oli samalla hauskimpia ja rankimpia kokemuksia viime vuonna. Molemmat on otettu tosi hyvin vastaan ja etenkin Aamu-videosta tullut palaute ällistytti, Miika kuvailee kahden ensimmäisen videon saamaa vastaanottoa. Musiikkivideoillaan Park 7 on kyennyt tavoittamaan ja koskettamaan ihmisiä, ja niitä onkin työn alla tänä vuonna lisää, hän kertoo.

Surffaten vastavirtaan

– Surf rock ei ole ollut mitään mainstreamia suomalaisessa musiikkimaailmassa. Pitkään mentiin   gospelscenessä raskaan musiikin hallitessa. Nyt tilanne on nopeasti muuttunut, ja tämä aika antaa tällekin bändille lisää tilaa. Me nyt vain  koemme tämän musan omaksi jutuksemme, sillä sen kautta on helppo levittää hyvää fiilistä ja isompaakin viestiä, Miika toteaa.

–    Melankolisella musiikilla on paikkansa myös mun sydämessä, mutta mä veikkaan, että hymyileminen tekisi hyvää suomalaisille, hän kertoo.

–    Poppunk ja punkrock hyvällä viestillä maustettuna on kuitenkin se, mitä me halutaan tehdä ja palaute uudesta materiaalista on ollut älyttömän positiivista.

Tärkeimmiksi musiikillisiksi esikuviksi Miika mainitsee All Time Low’n, We the Kingsin ja Switchfootin.

Vuonna 2008 perustetun yhtyeen tavoite on alusta asti ollut soittaa kristillistä rockia.

–    Ehkä se yhteinen visio ja se, että meillä oli vaan niin hauskaa niin treenikämpällä kuin sen ulkopuolellakin laittoi perustamaan bändin, Miika analysoi.

–    Alusta asti oli selkeää, että hauskanpidon lisäksi haluamme myös kertoa Jeesuksesta hyvällä meiningillä tämän musan kautta.

Bändi ei olekaan tästä  syystä pojille pelkkä harrastus muiden joukossa:

–    Meillä kaikilla on opiskeluja tai muita hommia musan ulkopuolella, mutta treenataan erittäin aktiivisesti ja pyritään kehittämään bänditoimintaa mahdollisimman ammattimaiseksi.

Vaikka kaikkia Park 7:n haaveita ja tavoitteita bändinä Miika ei paljastakaan, hän kertoo kuitenkin, että ”edelleen suurin toive on kohdata uusia ihmisiä ja viedä evankeliumia eteenpäin”.

Kitarat tanassa valmiissa askelissa

Vaikka bändin pojat Sotshin olympialaisia ja varsinkin niiden lätkämatseja odottavatkin ”niin ettei uni meinaa tulla”, heillä on kuitenkin selkeänä mielessä, mikä on elämässä tärkeää ja mikä kantaa.

–    Kristityn elämässä bänditoimintaa myöten on olennaista se, että siinä ei ole kyse kilpailusta muiden kanssa ja vertailun muihin saa jättää vaikka Sotshiin, Miika muotoilee.

–     Viime vuosi antoi meille yllättävän paljon. Samalla jalat naulautuivat maahan entistä tarkemmin, Miika toteaa.

–    Rukouksen kanssa tätä homma on tehty Jumalan johdatukseen luottaen, ja nyt tuntuu hyvältä, että  Jumala on ovia avannut, koetetaan tehdä duunimme ja mennä nöyrinä sinne, mihin johdatetaan.

–    Bändin pyörittäminen vaatii paljon aikaa ja voimavaroja. Siinä ja kaikissa elämän osa-alueissa helpotus löytyy rakastavan ja kaikkivaltiaan Jumalan luota, hän vielä toteaa.

Tärkeäksi raamatunkohdaksi ja Nuotan lukijoiden kanssa jaettavaksi Miika haluaa mainita psalmin 139 ja sen jakeen 14: ”Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä.” Hän sanoo kaikkien Park 7:n jäsenten puolesta:

–    Me halutaan, että jokainen saisi muistaa tämän omalla kohdalla ja nähdä itsensä arvokkaana ja kauniina Jumalan lapsena.

Lisäksi Park 7 haluaa toivottaa Taivaan Isän siunausta juuri sinulle jokaiseen aamuun ja iltaan!

Alkuperäinen artikkeli Nuotta 2/2014

Teksti Hanna-Reetta Hietikko

Paras tapa lukea Nuottaa on tilata se omaan kotiin. Tilaa Nuotta nyt näppärästi tilauspalvelusta!