Mitä kristinuskosta ajatellaan?

Helmi: Mitä kristinuskosta ajatellaan?

Kristittyinä elämme maailmassa mutta emme maailmasta. Mitä muiden suuntausten edustajat ajattelevat kristinuskosta? Entä mitä sanottavaa Raamatulla on?

Tässä näytteitä muutamista suuntauksista:

Ateisti

”Uskonnonopetusta ei tarvita. (…) Jumala ei ole luonut ihmistä, vaan ihminen on luonut Jumalan.” Eppu Salminen / Radio Nova 11.01.13

Mieti vielä: ”Sen, mitä Jumalasta voidaan tietää, he kyllä voivat nähdä. Onhan Jumala ilmaissut sen heille. Hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen ikuinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan. Sen vuoksi he eivät voi puolustautua.” (Room. 1:19–20.)

Muslimi

”Taistelkaa heitä vastaan, kunnes pakanuuden viettelys [epäusko islamia kohtaan ja toisen kuin Allahin palveleminen] lakkaa ja keskuudessamme vakiintuu ainoan Jumalan [islamin Allah] palveleminen.” Koraani

Älä kuitenkaan unohda: ”Herra on oleva koko maanpiirin kuningas. Hän on oleva yksi ja ainoa Jumala ja hänen nimensä ainoa, jota avuksi huudetaan.” (Sak. 14:9.)

”Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet – pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat.” (Jaak. 2:19.)

New Age

”Vihasin kristinuskoa, kirkkoja ja kristittyjä.” Marcia Montenegro, nykyinen kristitty ja entinen astrologi, henkiparantaja ym.

Jeesus sanoo: ”Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan.” (Joh. 6:35.)

”Keskuudessanne ei saa olla ketään (…) taikojen tekijää, enteiden tai ennusmerkkien selittäjää, noitaa, loitsujen lukijaa, henkienmanaajaa, tietäjää eikä ketään, joka kysyy neuvoa kuolleilta. Olkaa koko sydämestänne uskolliset Herralle, Jumalallenne.” (5. Moos. 18:10–11, 13.)

Krishna-liikkeen kannattaja

”Jumala on yksi. Puhutaanko sitten kristillisyydestä, hindulaisuudesta tai islamilaisuudesta ei ole olennaista. Mikä tahansa uskonto, joka opettaa rakastamaan Jumalaa, on aito ja todellinen uskonto.” Srila Prabhupada, Krishna-liikkeen opettaja

Mutta: ”Jeesus vastasi: ’Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani’.” (Joh. 14:6.)

Jehovan todistaja

”Tosi kristityt eivät käytä palvonnassa ristiä.” Jehovan todistajien verkkosivusto

Raamattu muistuttaa: ”Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.” (1. Kor. 1:18.)

”Minä taas en ikinä tahdo kerskailla mistään muusta kuin meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen rististä. Siinä on maailma minulle ristiinnaulittu ja minä maailmalle.” (Gal. 6:14.)

Teksti: Tanja Heiskanen
Kuva: Dcubillas/SXC

Tämä artikkeli on makupala Nuotasta 2/13. Lue lisää nettiarkistosta.
Tilaa Nuotta täältä!