Helmi: Mistä tiedän olenko pelastettu?

Helmi: Mistä tiedän olenko pelastettu?

Monta kertaa ihminen on syvästi epävarma siitä, onko hän lopulta menossa taivaaseen vai ei. Silloin pätee vanha ja hyvä ohje: Älä kuuntele mitään muuta kuin Jumalan sanaa ja kirjoitettuja Herran lupauksia. Etsi lujia, varmoja Raamatun kohtia ja sovita ne itseesi. Ja muista että vaikka kuka sanoisi jotain muuta, Jumalan sana kestää.

Tällainen kohta on vaikkapa 1. Joh. 2:2: ”Hän on meidän syntiemme sovittaja, eikä vain meidän vaan koko maailman.” Niin, ja toki muistat, että Sinut on kastettu Kristuksen omaksi ja puettu Kristukseen! Luehan vaikkapa Gal. 3:27!

Varmuus ei ole sinussa. Varmuus on siinä, että Kristus on naulittu ristille Sinun rikkomuksestesi tähden ja kuolleista herätetty sinun vanhurskauttamisesi tähden. Se on tapahtunut ennen kuin olit syntynytkään. Se on Jumalan teko, ei sinun. Jumala on tehnyt kaiken valmiiksi ja lisäksi pukenut sinut kasteessa Kristukseen (Gal. 3:27). Taivas on auki, Kristuksen takia.

Etkö jaksa? Sano suoraan Jumalalle, että minä en jaksa, jaksa Sinä. Lepää Kristuksen haavoissa ja pyydä sitä armoa, että et ylpeästi ja kovasti työntäisi Kristusta luotasi.

Moni luulee menettäneensä uskonsa. Todellisuudessa usko saattaa olla vasta löytymässä. Silloin kun ei ole yhtään syytä ajatella, että Jumala voisi ottaa Sinut taivaaseen, voi alkaa uskoa Jumalaan, joka vanhurskauttaa jumalattoman.

Teksti: Erkki Koskenniemi / www.sley.fi