Miksi lähetyskäsky on käsky?

Miksi lähetyskäsky on käsky?

Uskovana tavoitteemme on ilmoittaa opiskelu- tai työkavereille, että me uskomme Jeesukseen. Kunhan sen saamme sanottua, on tehtävämme suoritettu. Onkohan näin?

Meitä ei ole lähetetty kertomaan vain sitä, että seuraamme Jeesusta. Meidät on lähetetty kertomaan toivosta toivottomille ja pelastuksesta eksyneille, siitä, että evankeliumi on totta ja toimii edelleen. Oli kuulijan reaktio sitten passiivinen, vihamielinen tai positiivinen, voimme nojata Jumalan totuuteen, että hänen sanansa ei koskaan jää vaille hedelmää.

Panokset kovenee

Miksi lähetyskäsky ei ole ehdotus? Miksi Jeesus käskee meitä opetuslapseuttamaan maailman? Mieti, mitä Jeesus opettaa seuraamisestaan. Joko olemme hänen puolellaan tai häntä vastaan. Välimaastoa ei ole. Joko annamme koko elämämme tai emme mitään. Toista vaihtoehtoa ei ole. Millainen on uskomme, jos emme siitä puhu? Jeesus on siis ALL IN -kaveri. Panokset ovat kovat. Ei kuitenkaan ole mitään, mikä vetäisi vertoja elämälle Jeesuksen kanssa, sillä ilman häntä ei ole todellista elämää. (Matt. 10:38, 12:30 ja Joh. 14:6.)

Veli Yun sanoo kirjassaan Elävää vettä: ”Kun Jumala todella liikuttaa sydäntäsi, et voi pysyä vaiti.” Antaessamme ensin itse elämämme Jeesukselle, sydämessämme tapahtuu täyskäännös ja vanha pomo saa kenkää. Luotamme itsemme hyvän ja kaikkivoivan mestarin käsiin. Siitä hetkestä alkaen meitä haastetaan elämään kuten Jeesus.

Veli Yunilla on painava, mutta totuudenmukainen pointti: ”Et tule koskaan tuntemaan sanaa ellet ole halukas antaa sen muuttaa sinua.” Tämä ei ole tuomio, vaan kutsu syvempään jumalasuhteeseen. Siltä pohjalta lähtien, että olemme Isälle rakkaita ja hän on hyvä.

Jos koet, ettei näkysi ole riittävän suuri, pyydä Jumalaa jakamaan oma näkynsä kanssasi! Hänen unelmansa on pelastaa jokainen!

Teksti: Mesi Tuominen
Kuva: Fred Fokkelman

Tämä artikkeli on makupala Nuotasta 2/13! Lue koko lehti täältä.