Helmikuun gospel- ja vainouutiset sekä kuukauden luku


Hyviä ja huonoja uutisia! Värikäs gospelmusiikkigenre on saanut lisää kappaleita. Vainoistakin on tullut jotain hyviä uutisia, mutta ikävä kyllä myös aika paljon huonoja.

Koonnut Nea Kosonen

Herz jää keikkatauolle

Suomen gospelgenren kurittomana kakarana tunnettu Herz jää maaliskuun alussa keikkatauolle luodakseen uutta musiikkia. Muutama vuosi sitten tunnetuksi tullut popyhtye julkaisi edellisen albuminsa vuonna 2015. Yhtye palaa luovalta tauoltaan keikkalavoille taas ensi syksynä.
(lupaus.net)

Eveltä ja Ossilta uusi musiikkivideo

Eve ja Ossi -duo julkaisi musiikkivideon kappaleelleen Kummallinen kaipuu. Tämä herkkä laulu löytyy viime marraskuussa julkaistulta Toisen silmin -albumilta. Eveä ja Ossia on livenä kuultu esimerkiksi Maata Näkyvissä -festareilla.
(lupaus.net)

Twelve24 julkaisi kaksi singleä

Brittiläinen kolmen hengen yhtye Twelve24 julkaisi joulun jälkeen kaksi uutta singleä. Singlejen nimet ovat The Book ja Riot. Tämä EDM-, rap- ja popmusiikkia yhdistelevä yhtye ehti Suomeenkin esittämään uusia kappaleitaan. Se nimittäin esiintyi loppiaisena Lempäälässä järjestettyssä Uusi alku -tapahtumassa.
(facebook.com)

Brosefilta ensi-EP

Maata Näkyvissä -festareillakin näkynyt Brosef julkaisi ensi-EP:nsä tammikuun ensimmäisenä päivänä haluten toivottaa sillä hyvää uutta vuotta kuuntelijoilleen. Tämän akustista räppiä soittavan porukan EP:tä voi kuunnella ainakin Spotifyssa ja iTunesissa. Lisäksi yhtyeellä on Huippulaatuu-nimiselle kappaleelleen musiikkivideo YouTubessa. (facebook.com)

Konserttitaltiointi Kaemon viimeisestä keikasta

Viime vuonna 10-vuotis- ja jäähyväiskonserttinsa pitänyt Kaemo julkaisi tammikuussa taltioinnin viimeisestä keikastaan. Reggaeyhtye ehti uransa aikana julkaista kolme albumia ja kaksi singleä.

Indonesian presidentistä maansa kristittyjen suojelija

Indonesian presidentti Joko Widodo tapasi maansa protestanttijohtajat ja lupasi heille, ettei hallitus enää “pysyisi passiivisena, kuten se ennen teki”, vaan alkaisi suojella kristittyjä islamin ääriliikkeiltä. Syytä onkin suojella heitä, sillä maan kristittyihin kohdistuneet vainot on luokiteltu vakaviksi.
(Open Doors, persecution.org)

Kristittyjä kuollut fulbejen hyökkäyksissä Nigeriassa

Suuri määrä hyvin varustettuja fulbepaimenia (fulbet ovat islamistinen paimentolaisheimo Afrikassa) on tappanut toistaiseksi tuntemattoman määrän kristittyjä Nigerian Kadunassa. Paimenet ovat myös tuhonneet kaupungin lähistöllä olevat kylät ja maatilat. Eloonjääneet kristityt ovat todella peloissaan, sillä fulbejen huhutaan olevan yhä aluetta ympäröivillä vuorilla.
(opendoorsuk.org)

Kristittyjä pidätettiin Uzbekistanissa

Oli maanantai, kun uzbekistanilainen seurakunta oli pitämässä salaista hartautta. Paikalle tuli poliiseja, jotka pidättivät kristityt syytettynä laittomasti kokoontumisesta ja joukkokokouksen järjestämisestä. Heidät vietiin poliisiasemalle ja heitä kuulusteltiin useita tunteja, mutta he eivät onneksi joutuneet vankilaan.
(opendoorsuk.org)

Kristittyjen tilanne on pahentunut Venäjällä

Kristittyjä rajoitetaan lakien voimin yhä enemmän Venäjällä. Esimerkiksi viime kesänä julkaistu laki kieltää vapaasti evankelioimisen. Lisäksi joitakin kristittyjä on nimitetty ulkomaalaisiksi vakoojiksi ja lahkolaisiksi.
(christianheadlines.com)

Vuosi 2016 oli “pahin tähän mennessä”

Tutkijoiden mukaan vuosi 2016 oli kristityille “pahin tämän mennessä”. Vainot pahenivat monessa maassa ja yhteensä 90 tuhatta kristittyä tapettiin uskonsa vuoksi, mikä on enemmän kuin minään aiempana vuonna. Jotkin asiat kuitenkin pysyivät ennallaan, esimerkiksi Pohjois-Korean johtoasema vainojen vakavuudessa.
(opendoorsusa.com, insider.foxnews.com)

KK:n luku 71,9

Vuonna 2017 n. 4 miljoonaa suomalaista kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Prosentuaalisesti kirkon jäsenyys on 71,9 %:a suomalaisista. 2016 kirkon jäsenmäärä 1.1.2017 oli 3 956 277 ihmistä. Eniten kirkkoon kuuluvia ihmisiä löytyy Perhon kunnassa (93,4 %)