Kun rakkaus loppuu

Helmi: Kun rakkaus loppuu

Seurustelun loppuminen koskettaa meistä monia jossakin elämämme vaiheessa. Olipa itse sitten jättäjän tai jätetyn asemassa, tilanne on harvoin helppo. Kuinka jaksaa ja selvitä eteenpäin?

Taivaallinen Isämme tuntee meistä jokaisen läpikotaisin, tietää salatuimmatkin olosuhteet ja tuntee tulevaisuuden. Siksi seurustelun katkeaminenkin voi olla Jumalan rakkautta: on parempi, että juttu katkeaa seurusteluvaiheessa kuin että avioliitto purkautuu tai muuttuu onnettomaksi, jos kumppani ei osoittaudukaan sopivaksi. Meillä on hyvä Jumala, jolla on valta paitsi sulkea myös avata ovia (Ilm. 3:8). Kun meidän viisautemme ja voimamme loppuu, Jumalan vasta alkaa. Hänen suunnitelmansa on aina hyvä (Jer. 29:11).

Mikään ei tapahdu sattumalta,vaan kaikella on paikkansa Jumalan suunnitelmissa. Elämänkokemus, seurustelukaan, ei koskaan mene hukkaan. Seurustelu on kuin peili omaan itseen ja kasvattaa itsetuntemusta: opettaa näkemään, kuka ja millainen olen. Mitä enemmän oppii tuntemaan itseään, sitä paremmin myös tietää, mitä elämältään kaipaa. Kaikkia ihmisiä ei ole tarkoitettu yhteen, mutta kaikki voivat oppia toisiltaan jotain.

Jumala todella luo uutta kivun kautta. Osaisitko kuvitella ajan myötä iloitsevasi ja kiittäväsi nyt kipeiltä tuntuvista muistoista? Älä pelkää! Jumala tekee joka hetki työtään. Hän myös asuu niiden luona, joilla on särkynyt sydän (Jes. 57:15).

Ennen kaikkea kipu opettaa meitä turvautumaan Jumalaan, ja Jumalan tunteminen ja hänen lähellään pysyminen puolestaan pitää meidät taivastiellä. Kun opimme rukoillen kantamaan ilomme ja huolemme Jumalalle, myös kaikki tuleva on turvallisissa käsissä.

Jumala ei tee virheitä, vaikka asioiden järki ja tarkoitus usein selviääkin meille vasta myöhemmin. Pettymyksien kautta Jumala kertoo, että hänellä on toisenlainen suunnitelma meidän parhaaksemme. ”Tätä, minkä nyt teen, sinä et vielä käsitä, mutta myöhemmin sinä sen ymmärrät.” (Joh. 13:7.)

Jumala ei koskaan jätä meitä yksin, ei myöskään suhteen loppuessa. Hän on luvannut olla kanssamme joka päivä maailman loppuun asti, ja hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä (Matt. 28:18,20).

Uskallatko uskoa elämäsi, ilosi ja kipusi maailmankaikkeuden turvallisimpiin ja kaikkivoivimpiin käsiin?

Teksti: Tanja Heiskanen
Kuva: abcdz2000/sxc.hu

Tämä artikkeli on arkistojen helmi Nuotasta 4/2013.

Tilaa Nuotta-lehti itsellesi tilauspalvelustamme!

Aiheeseen liittyvää: