Helmi: Kun hirttosilmukan läpi ei näy valoa

Helmi: Kun hirttosilmukan läpi ei näy valoa

Joskus tuntuu siltä, että on yksin koko maailmassa, ettei kukaan tarvitse, kukaan ei välitä eikä rakasta… Mutta onko se totta?

 

Itsemurhat ovat nykyaikana murhenäytelmä. Tämän tästä kuulee uutisia siitä, että jälleen joku tuttu on päättänyt elämänsä oman käden kautta.

Mitkä syyt vievät ihmisen, jolla olisi elämä edessään, näin hirvittävään ratkaisuun? Usein ihmiset sanovat: ”Mistään ei voinut päätellä, mitä hän suunnitteli. Hän käyttäytyi täysin normaalisti.” Millaiset ongelmat ovat niin suuria, ettei tunnu olevan ulospääsyä? Aina löytyy tie ulos ongelmista.

Muistelepa itseäsi viisi vuotta sitten.Muistele niitä ongelmia, jotka vaikuttivat silloin ylitsepääsemättömiltä. Ja nyt, katso elämääsi tänään; ajan myötä ongelmiin löytyy ratkaisu ja kipu vaimenee, vaikka se ei kävisikään käden käänteessä.
Aina ongelmien yli ei kuitenkaan pääse omin voimin, eikä tarvitsekaan, sillä apu on lähellä. Joskus tuntuu, että perhe, ystävät ja muut läheiset ovat kykenemättömiä ratkaisemaan ongelmiamme, mutta läheisten apu on suurimman hädän keskellä korvaamaton. Tärkeintä on muistaa, että meillä on Taivaallinen, kaikkivoipa Isä, joka ei halua kenenkään joutuvan hukkaan. Hän ainoastaan pystyy auttamaan silloinkin, kun emme osaa pyytää hänen apuaan.

Päätösvalta elämään?

Onko ihmisellä sitten lupa päättää oma elämänsä? Jotkut sanovat, että omasta elämästä saa päättää itse; emmehän me pyytäneet päästä tähän maailmaan! Tällöin unohtuu, että elämähän on suuri lahja, jonka olemme saaneet Jumalalta. Emme saa tietenkään heittää sitä menemään.

Itsemurha ei ole ulospääsy ongelmista tai ovi parempaan olotilaan. Vapahtaja rakastaa meitä kaikkine huolinemme ja mielialojen muutoksinemme. Hän tulee aina olemaan vierellämme ja rakastaa meitä myös silloin, kun tuntuu, ettei kukaan rakasta. Tämä olkoon lohtuna myös itsemurhan tehneen ihmisen lähimmäisillä.

Teksti: Anastasia Artamonova
Kuva: Spekulator/SXC

Tämä artikkeli ja monta muuta kiinnostavaa artikkelia on luettavissa kokonaisuudessaan Nuotan numerossa 1/2013. Lue koko lehti täältä!
Voit myös tilata Nuotan kotiisi tai kaverille tilauspalvelusta.