Saraste – Kaveriporukasta kasvoi bändi

Helmi: Saraste - Kaveriporukasta kasvoi bändi

Saraste on suomalainen gospelbändi, joka on ollut kasassa vuodesta 2005. Bändi syntyi ikään kuin vahingossa, kun poikaporukalla päätettiin viettää viikonloppua soittamisen merkeissä. Myöhemmin syntyi ajatus bändistä, ja mukaan pyydettiin basisti ja rumpalikin.

Biiseihin aiheet ovat syntyneet usein yllättävistäkin arkielämän tilanteista. Ne ovat koskettavia ja puhuttelevia asioita – sellaisia tunteita, joita ei itse aina pysty täysin ilmaisemaan.

Elossa

Uuden levyn myötä  yhtye on saanut tehdä taas yhden ison projektin yhdessä. Levyn teko oli edellisiä raskaampi prosessi.

– Olemme tulleet vanhoiksi: kaikilla on omat työt sekä perheet ja ylimääräistä aikaa on vähän. Uuden levyn julkaisun alla tuntuu kuitenkin äärettömän mukavalta ja lopputulos on hyvä, Sarasteen kosketinsoittaja Antti Koskenniemi toteaa.

Uusi levy ”Elossa” kuvaa nimensä mukaisesti sitä, mitä on todella olla elossa. Bändin kantavana teemana on Sarasteen ensimmäisellä levyllä julkaistu biisi Kolme yötä hautausmaalla, joka kertoo Lasaruksesta. Lasaruksen vaiheet toimivat siltana myös tällä uudella levyllä, kun Elossa -biisissä kuvataan hengellistä heräämistä ja Kristuksen ylösnousemusta. Toisaalta esiin tulee myös se, kuinka elossa huomaa olevansa sellaisina hetkinä, jolloin se ei olekaan päivänselvää.

Gospelia Suomen nuorille

Gospelin soittaminen on ollut alusta asti pojille itsestäänselvyys.

– Yhtyeenä emme voisi olla minkään muunlainen. Olemme ensisijaisesti gospelia, ilosanomaa, toissijaisesti bändi, kertoo Sarasteen Antti. He ovatkin  kokeneet soittamisen itselleen luontevaksi tavaksi kertoa muille Jeesuksesta ja uskosta.

Saraste tekee keikkoja niin gospeltapahtumissa kuin kouluissakin. Erilaisilla keikoilla he haluavat tavoittaa mahdollisimman monia nuoria niin, että Jumala voisi heitä koskettaa.

– Suomen nuorille gospelrock tekee ihan hyvää! painottaa Antti.

– Omassa elämässä usko on tuonut turvaa, sisältöä ja merkitystä elämään.

Sarasteesta kuullaan vielä

Bändin jäsenten välit ovat erittäin hyvät ja he ovatkin toistensa parhaita kavereita. Mukaan on mahtunut kuitenkin myös paljon yhteenottoja.

– Olemme kaikki hyvin erilaisia persoonia ja siksi välillä ärsyttää. Riidat ovat myös lähentäneet ja on ollut hienoa kasvaa porukassa. Parasta, mitä olemme saaneet kokea, on yhteys bändin sisällä ja kuulijoihin keikalla.

– Vaikka Saraste on soittanut yhdessä jo pitkään, tulevaisuus näyttää ainakin toistaiseksi valoisalta.

– Luvassa on hyviä keikkoja ja olemme kokeneet, että Herralla on meille vielä käyttöä ja tehtävää.

Alkuperäinen artikkeli Nuotta 12/2014

Teksti Elina Sytelä ja Anna Mali, kuva Miikka Rosendahl

Paras tapa lukea Nuottaa on tilata se suoraan kotiin. Tilaa Nuotta nyt tilauspalvelustamme!