Helmi: Kaiken se kestää

Helmi: Kaiken se kestää

Mitä evankelista Dien Taylorilla on sanottavaa rakkaudesta.

USA:sta kotoisin oleva Dien Taylor on ollut pastori jo yli yksitoista vuotta. Sen ajan kuluessa hän on puhunut Jumalasta sadoille tuhansille ihmisille. Mutta mitä evankelista ajattelee rakkaudesta ja mitä sanottavaa hänellä on ihmisille, jotka tuntevat, että eivät ole rakastettuja?

Mitä on rakkaus?

Raamattu sanoo meille, että Jumala on rakkaus. Rakkaus on itsensä uhraavaa antamista ja myötätuntoa, jota me saamme kokea, kiitos Jumalan armolle Jeesuksessa. Samalla rakkaus on jotakin, mitä me saamme jakaa keskenämme ja luo keskinäistä yhteyttä. Rakkaus ei ole vain tilapäistä, se ei ole epäkohteliasta eikä itsekästä. Rakkaus kestää, uskoo ja toivoo kaiken. Apostoli Paavali on jättänyt meille 1. Korinttilaiskirjeen 13. luvussa muistutuksen, että rakkaus ei lopu koskaan. Rakkauden kokemus ei ole ainoastaan yksisuuntainen tie, vaan se on myös mahdollisuus ottaa vastaan ja kokea rakkautta. Rakkauden jakaminen ja vastaan ottaminen on se, mikä tekee rakkauden niin voimalliseksi.

Mitä tulisi tehdä, jos tuntee, ettei kukaan rakasta?

Saatana on suuri petturi. Hän on valheiden kuningas. Hän ei väsy valehtelemasta ja toistamasta tarkoituksella, ettemme uskoisi sitä, mitä Jumala on sanonut. Jumala on luvannut meille, että hän rakastaa meitä ikuisella rakkaudella. Jumala näyttää meille, että hänen rakkautensa on ihmeellinen myös silloin, kun me emme sitä ehkä ansaitsisi tai emme näkisi yhtäkään todistetta siitä rakkaudesta. On hyvä tietää, ettei Jumalan rakkaus riipu meistä itsestämme eikä myöskään meidän tunteistamme, hän rakastaa meitä ilman ehtoja ja ikuisesti. Tunnen syvää myötätuntoa heitä kohtaan, joita vaivaavat masennus ja itsemurha-ajatukset ja jotka ajattelevat, ettei kukaan rakasta heitä. Saarnatessani yritän aina tehdä selväksi, että olemme rakastettuja ja ettei se riipu meidän teoistamme eikä tunteistamme. On faktaa, että Jumala rakastaa meitä jokaikistä. Sinun elämälläsi on väliä ja olet Jumalalle hyvin tärkeä.

Raamatussa lukee, että meidän pitää rakastaa myös vihollisiamme. Kuinka on mahdollista rakastaa ketään, joka on satuttanut sinua?

Se on se, mikä erottaa kristityt kaikista muista. Sen voi taaskin koota yhteen lauseeseen –

rakkaus ei riipu siitä, mitä tunnemme tai siitä, mitä toinen ihminen tekee. Rakkaus tulee Jumalalta ja Jumala antaa meidän nähdä kaikki ihmiset hänen luominaan. Me voimme tehdä niin, koska tiedämme, että Jumala on rakkauden lähde. Jeesus rakasti vihollisiaan. Raamattu sanoo meille, että suurempi on se, joka on meissä, kuin se, joka on maailmassa. Paavali muistuttaa, että ”nyt en enää elä

minä vaan Jeesus elää minussa”. Jeesus antaa meille kyvyn antaa anteeksi ja rakastaa niitä, jotka ovat meitä satuttaneet ja joita ei ole ensi silmäyksellä helppo rakastaa. Sanon usein, että jos ihmiset valitsevat, etteivät rakasta toisia eivätkä vihollisiaan, niin he antavat toisen kontrolloida elämäänsä. Miksi kenenkään toisen pitäisi kontrolloida sinun elämääsi? Jumala on rakastanut meitä, että voisimme rakastaa häntä ja myös toisia ihmisä.

Mitä toivoisit nuorille?

Ainut toiveeni kaikille nuorille on, että he tietäisivät ja arvostaisivat Jumalan rakkautta. Jumala rakastaa meitä mielettömän suurella rakkaudella. Vaikka välillä emme tuntisi olevamme rakastettuja tai ajattelemme Jumalan unohtaneen meidät, saamme ilman pienintäkään epäilystä luottaa, että hän huolehtii omista rakkaistaan. Jumala loi Eevan erityisesti Aadamia varten. Se on hyvä pitää mielessä. Jumala tuo sen yhden erityisen ihmisen meidän luoksem-

me. Rukoilen, että jokainen yksinäinen ihminen olisi kiitollinen ja avoin rakkaudelle, joka Jumalalla on meitä kohtaan varattuna.

Teksti: Anete Palmik
Käännös: Riikka Lautamo-Seppälä
Kuva:
Lassi Peltomaa

Tämä on arkistojen helmi Nuotan numerosta 1/2012. Lue koko lehti Nuotan Nettiarkistossa