Helmi: Jumala lupaa pitää huolen lapsistansa

Helmi: Jumala lupaa pitää huolen lapsistansa

Huvipuistossa turvallisuus on yksi avaintekijä. Kukaan ei uskalla mennä laitteeseen, jonka turvallisuudesta ei ole takuuta.

Eteen laskeutuva kaari takaa sen, ettei pääse putoamaan, vaikka välillä mennään pää alaspäin.

Myös elämässä tarvitsemme turvakaarta. Raamattu on täynnä ihmeellisiä lupauksia huolenpidosta. Siellä asetetaan kuitenkin tietty järjestys asioille. Jeesus puhuu oppilailleen pakanoista, jotka tavoittelevat ravintoa ja vaatteita murehtien niistä. Taivaallinen Isä pitää kuitenkin huolta taivaan linnuista ja kedon kukistakin. Niinpä Jeesus kehottaa: ”Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin” – nimittäin huolenpito jokaiseen päivään.

Tärkeintä elämässä on Jumala ja se, mitä hän tahtoo meille antaa: tärkeimpänä synnit anteeksi Jeesuksen tähden ja iankaikkisen elämän kasteen ja uskon kautta häneen. Sitä meidän tulee etsiä ja siitä elää.

Joku on laskenut, että Raamattu sisältää eri muodoissaan 365 kertaa sanan ”älä pelkää”. Jumala tahtoo sanoa jokaiseen päiväämme, ettei tarvitse pelätä. Se oli enkelten viesti paimenille sinä yönä, kun Jeesus syntyi. Se oli viesti naisille, jotka tulivat haudalle voitelemaan Jeesuksen ruumista, mutta saivatkin kuulla, että hän on noussut kuolleista. Se on viesti sinulle ja minulle uudestaan ja uudestaan. Herra on luvannut olla meidän kanssamme joka päivä. (Matt. 28: 20.)

Jumalan omana saat elää nauttien elämän pienistä ja suurista asioista. Aina asiat eivät suju tässä elämässä niin kuin toivoisi. Pelottaa ja on paha olla. Silloinkin – ja erityisesti silloin – saat olla turvassa, ristillä puolestasi kuolleen mutta ylösnousseen Jeesuksen suojaan kastettuna.

Lasse Räty
Kuva: sxc/colinBroug

Artikkeli on arkistojen helmi vuosien 2004-2005 tienoilta.