Homot, lesbot ja uskikset

Helmi: Homot

Seksuaalisuus on elämän piirimme herkintä ja haurainta aluetta. Homoseksuaalisuus on aihe, joka herättää kovasti keskustelua. Kuinka kristityn tulee aina suhtautua lähimmäiseen ja miksi tämä aihe on niin kriittinen, että siitä keskusteleminen on ainakin kristittyjen keskuudessa melkoinen tabu?

Jumala on luonut ihmisen mieheksi sekä naiseksi, henkisesti ja biologisesti toisilleen sopiviksi. Jumala on myös asettanut näiden kahden välille avioliiton, joka on tasa-arvoinen ja perustuu sitoutumiseen ja kunnioitukseen ja luo turvallisen kasvuympäristön puolisoiden väliselle seksuaalielämälle ja myös lapsille. Tämä on Raamatusta nouseva vakaumus, johon myös kirkon opetus perustuu, opettaa pastori Juhana Tarvainen.

On niitä, joilla on voimakkaita tunteita omaa sukupuolta kohtaan, jopa niin paljon, että ne määrittelevät heidän seksuaalisen identiteettinsä. Raamattu kuitenkin selkeästi sanoo homoseksuaalisuuden harjoittamisen olevan väärin. Esimerkiksi voi lukea kohdat Room. 1:23-32 ja 1. Kor. 6:9-11.

– Homoseksuaalisuus rikkoo sen luomisen ja lunastuksen kuvan, jota Jumala tahtoo heijastaa, Tarvainen sanoo.

Tarvaisen mukaan väitteet, joiden mukaan Raamattu kieltää vain väkivaltaisen ja alistavan homoseksuaalisuuden eikä nykyaikaista välittävää ja rakastavaa homoseksuaalisuutta, eivät pidä paikkansa. Uuden testamentin aikana hellenistisessä kulttuurissa homoseksuaalisuus oli yleistä ja avointa. Raamatun kirjoittajat ovat tienneet, mistä ovat puhuneet.

Kipeyttä ja kilvoittelua

– Huolimatta uudesta asenteesta ja nykyisestä ilmapiiristä tai uusista eduskunnan säätämistä laista, kristityillä on vielä painavampi sana, joka neuvoo ja ohjaa elämää. Ja tuo painavampi Sana on Raamattu, Tarvainen painottaa. Jumalalla on meitä kohtaan hyvä tahto ja Raamattuun on luotettava silloinkin, kun se ei ole muodikasta tai silloin, kun sen sanoma osuu ja tekee kipeää.

Homoseksuaalisuus on herkkä ja haavoittava asia, ja jotkut joutuvat kamppailemaan voimakkaiden tunteidensa kanssa. Osalle homoseksuaaliset tunteet ovat muodostuneet raskaaksi taakaksi ja niistä on ollut vaikea päästä eroon kaikesta tuesta, rukousavusta ja turvasta huolimatta.

– Minä ajattelen suurella lämmöllä niitä kristittyjä veljiä ja sisaria, jotka voimakkaista tunteista huolimatta kilvoittelevat tämän asian kanssa. Toivon ja rukoilen, että he saisivat rauhan vaikka joutuisivat kantamaan sitä taakkaa läpi elämän ja monella varmasti on suuri houkutus antaa asian olla. Olisihan se oikeastaan muodikastakin liittyä pridekulkueeseen ja tunnustaa: olen kristitty homoseksuaali, Tarvainen sanoo.

Aidosti kohdaten ja välittäen

– Oli ihminen seksuaaliselta suuntautumiseltaan mikä tahansa, toivota hänet tervetulleeksi kirkkoon. Huolehdi hänestä aidosti, kuten kenestä tahansa muusta lähimmäisestä. Muista, ettei olennaisinta ole homoseksuaalisuus, vaan oleminen ja eläminen ihmisenä Jumalan tarkoittamalla tavalla. Osoita sanoin ja teoin, ettei homoseksuaalisuus ole kaikki, mitä tämä henkilö on.

Tarvaisen mielestä meidän tehtävämme ei ole muuttaa tai mestaroida toista ihmistä. Jumala tekee työtään ihmisessä oman aikataulunsa mukaan, ja saamme kutsua homoseksuaalit mukaan messuun, jossa he voivat kohdata Kristuksen ja oppia luottamaan Jumalaan, joka rakastaa heitä.

Rikkinäisyytemme vuoksi elämme, teemme ja toimimme väärin myös seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa. Onneksi Jumalan rakkaus peittää Jeesuksen sovitustyön kautta virheemme ja Jumalan armoon ja rakkauteen saa luottaa seksuaalisesta suuntauksesta riippumatta.

Alkuperäinen artikkeli Nuotta 9-10/2015

Teksti: Susanna Hulkko
Kuva: Tereza Novakova / 123rf.com

Paras tapa lukea Nuottaa on tilata se suoraan kotiin. Tilaa tästä uudistunut Nuotta kätevästi itsellesi tai lahjaksi!

Aiheeseen liittyvää: