Helmi: Jumalan uudenvuodenlupaukset

Helmi: Jumalan uudenvuodenlupaukset

Me ihmiset olemme käsittämättömän epäluotettavia. Harva kykenee pitämään edes itselleen lupaamansa asiat, puhumattakaan muille luvatuista.

Vuodenvaihteessa meillä on tapana tehdä 365 päivän pituisia lupauksia, ja pidämme suurena urotyönä niistäkin selviämistä. Sillä välin, kun kamppailemme karkkilakkomme tai tiskivuoromme kanssa, on Jumalalla onneksi varallemme paljon pysyvää.

Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Jeesuksessa Kristuksessa (Room. 8:1)

Evankeliumi on koko Raamatun ydin ja Jumalan lupauksista tärkein. Noin kaksi vuosituhatta sitten Jumalan Poika kuoli myös tänä vuonna maailmassa tallustavien tähden. Kasteen ja uskon kautta pääsemme kerran taivaaseen – ja se koskee kaikkia ihmisiä. Teemme päivittäin vastaan Jumalan tahtoa, mutta armo pätee joka kerta. Isä ottaa tuhlaajapojat ja -tytöt kotiin.

Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kantavat ikuiset käsivarret (5. Moos. 33:27)

Käsite ikuinen on vieras tässä hektisessä maailmassa. Raamattu kuitenkin vakuuttaa, että Jumala on juuri sitä – aina ollut ja aina oleva, ihmismielelle ylijärjellinen. Suuruudestaan huolimatta ja juuri siksi Jumala lupaa kantaa jokaista pientä ihmistä ja tuntee jokaisen läpikotaisin. Mitä ikinä tänä vuonna tapahtuukin, emme voisi olla paremmissa käsissä.

Hän ei salli kiusauksen käydä teille ylivoimaiseksi, vaan antaessaan teidän joutua koetukselle hän samalla varmistaa pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää (1. Kor. 10:13)

Harvemmin on kellään helppoa läpi vuoden. Elämäämme mahtuu varmasti tänäkin vuonna ikäviä, keljuja, surullisia ja epäreilulta tuntuvia hetkiä. On mahdotonta mennä sanomaan, miksi Jumala sen kaiken meille sallii. Jumala lupaa kuitenkin, ettei vaikeuksia tule liikaa kestettäväksemme. Asioilla on taipumus selvitä, vaikka se saattaakin tehdä kipeää.

Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti (Matt. 28:20)

Jeesus kehottaa lähetyskäskyssään viemään evankeliumin kaikille. Jokainen kristitty on velvoitettu siihen, mutta Jeesus ei jätä meitä yksin. Olimmepa sitten koulun uskonnontunnilla Suomessa tailähetystyössä Sambiassa, saamme muistaa Jeesuksen olevan vierellä myös vuoden 2004 jokaisena hetkenä (*) . Vaikka ympäriltä ei saisikaan tukea omille mielipiteille tai vakaumukselle, ylhäältä saa varmasti.

Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen ja pitää lupauksensa. (1. Tess. 5:24)

Jumala vakuuttaa itse luotettavuutensa. Jumalan lupaukset eivät sisällä lisäehtoja, pieniä printtejä tai katoavaa mustetta. Ihmisen on mahdoton tehdä niitä tyhjäksi. Jumala rakastaa ihmisiä mielettömästi, eikä Se rakkaus katoa. Raamattu on lupauksia täynnä – jos johonkin kannattaa tänäkin vuonna panostaa, niin niihin tutustumiseen.

Teksti: Lotta Rämö 
Kuva: Christine Morgan

(*ja myös vuoden 2013, toim.huom) 🙂

Tämä artikkeli on Helmi Nuotan numerosta 1/2004. Lue lisää alta!