Helmi: Facebook-tykkäykset: suosion mitta?

Helmi: Facebook-tykkäykset: suosion mitta?

Facebook-kuvat pitävät sisällään enemmän kuin aina päällepäin huomaa. Niistä on tullut mittari.

Suosiota kaveripiirissä, kauneutta tai omaa arvoa mitataan kuvien tykkäyksillä ja kommenteilla. Mitä enemmän kuvissa on tykkäyksiä, hymynaamoja ja sydämiä, sen parempi on ihmisenä. Koska kuvat ovat julkisia, kilpailuasetelma on valmis. Jotta saisi suosituimman tittelin kavereiden kesken, kuviin täytyy panostaa. Vaatteita vähennetään ja kropan ylimääräisyyksiä rajataan pois. Jos toinen kaveri saakin enemmän tykkäyksiä, paha mieli on taattu. En olekaan monien mielestä kaunis, ei minusta välitetä.

Mutta kertovatko Facebook-kuvien tykkäykset todella sen, mitä jostakusta ajatellaan? Onko mittari oikeassa?

Arvo annettu Taivaassa

Meidän kenenkään arvo ei ole kiinni siitä, mitä Facebookissa tapahtuu. Ei edes siitä, mitä toiset sanovat tai ajattelevat. Ihmisen arvoa ei ole määritelty maan päällä, vaan Taivaassa. Jumala on luonut meidät kaikki tietyn näköisiksi, kokoisiksi ja luontoisiksi.

Siitä, mikä luomakunnan kuninkaalle on hyvää, ei kenelläkään ole oikeutta sanoa tai ajatella huonoa. Erilaisuus on rikkautta. Siksi myös ei kannatta yrittää näyttää joltakin toiselta tai matkia toisia kalastaakseen tykkäyksiä.

Hienoimmat kuvat ovat usein vahinko-otoksia, joista paistaa läpi se, minkälainen ihminen on sisältä. Sisäinen kauneus vetoaa loppupeleissä paremmin kuin ulkoinen, näin merkittävimmät tutkimuksetkin todistavat.

Teksti: Susanna Sarimaa
Kuva:  Dragan Sasic

Tämä artikkeli on arkistojen helmi Nuotasta 3/13. Lue koko artikkeli (ja koko lehti) Nuotan arkistosta! Tilaa oma Nuottasi tilauspalvelusta