Evankeliumin tie Israelista Israeliin

Evankeliumin tie Israelista Israeliin

Israelin ja juutalaisen kansan asema puhuttaa ja jakaa kristikuntaa. Mutta mitä Raamatussa oikeastaan sanotaan asiasta?

Nuotan kiperiin kysymyksiin vastasi Suur-Helsingin Israelin ystävien hallituksen puheenjohtaja, pastori Seppo S. Kosonen.

Mikä rooli juutalaisilla, Israelilla ja Jerusalemilla on pelastushistoriassa?

Raamattu puhuu esimerkiksi Israelista 2500 kertaa ja Jerusalemista yli 800 kertaa. Vapahtajamme on juutalainen, joka eli ja toimi Israelin maassa. Juutalaiset eivät kuitenkaan ottaneet Jeesusta vastaan, ja tätä kautta evankeliumi vietiin pakanoille, kuten esimerkiksi Apostolien teoissa kuvataan. Raamatun mukaan juutalaiset ovat kuitenkin ikuinen Jumalan omaisuuskansa.

Mitä juutalaisten viimeisin eksodus merkitsee evankeliumin kannalta?

Raamatun profetiat juutalaisten lopullisesta paluusta Israeliin täyttyivät vuonna 1948, kun juutalaiset saivat takaisin oman valtionsa. Sen jälkeen profetioiden täyttyminen on jatkunut esimerkiksi vuoden 1967 sodassa, jolloin juutalaiset saivat takaisin lisää Luvattuun maahan kuuluvia alueita, kuten koko Jerusalemin (Luuk. 21:24).

Tämä on johtanut juutalaisten kiihtyneeseen hengelliseen heräämiseen. Israelissa on tällä hetkellä jo yli 15 000 messiaanista juutalaista. Koko juutalaiskansa tulee kääntymään Messiaan puoleen viimeistään silloin, kun hän palaa takaisin. Silloin koko Israel on pelastuva (Room. 11:26).

468x60v3

Tämä on makupala uusimmasta Nuotasta 2/13! Lue kyseinen lehti täältä ja tilaa uusin Nuotta kotiisi tästä!

Teksti: Mikael Elmolhoda
Kuva: Phunphoto/SXC

468x60v4