Helmi: Vaikeuksien aarrearkku

Helmi: Vaikeuksien aarrearkku

”Elämä on vaikeaa”, tuntematon viisas kuvaa elämää ja jatkaa, että sen myöntäminen helpottaa jo vähän. Mutta miten vaikeuksista selvitään?

On lohduttavaa tietää, kaikki ihmiset minun lisäkseni kokevat elämän yhdellä tai useammalla tavalla hankalaksi. Todistuksen numerot ylittävät riman parhaimmillaan hipoen, oma olemus ei inhimillisesti välttämättä riemastuta, vanhempien kanssa välit hiertää eikä kavereidenkaan seura aina nappaa.

Voimme suhtautua elämämme vaikeuksiin ainakin kahdella tavalla. Ensimmäinen, hyvin luonnollinen, vaihtoehto on, että pakenemme eteen tulevia vaikeuksiamme. Pakenemisesta voit lukea tästä Nuotasta enemmän, kun käsittelemme riippuvuuksia. Toinen mahdollisuutemme vaikeuksien tullessa on se, että katsomme niitä suoraan silmiin ja kohtaamme ne. Avuksi sopii mainiosti vaikka hyvän kristityn kaverin tuki. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa pääsemme myös osallisiksi niistä rikkauksista, joita Luojamme on varannut elämäämme, kun hän on sallii vaikeutemme. Kun ahdistus iskee, meidän kannattaa harkita, mihin suuntaan pakenemme – kohti Jumalaa vai hänestä poispäin.

Kun sitten keräämme rohkeutemme ja viemme itsemme ja vaikeutemme Jumalan luokse, Hän lohduttaa meitä. Kaikissa ahdingoissamme. Kun elämä puristaa, voimme yhtyä Daavidin tunteisiin hänen sanoessaan: ”Minne voisin mennä sinun henkesi ulottuvilta, minne voisin paeta sinun edestäsi?” (Ps 139:7). Olimmepa halukkaita tai haluttomia kohtaamaan vaikeuksiamme, Jumalamme on ja pysyy lähellämme. Hän tuntee meidät ja siksi pakoretkemme saa aina hyvän päätöksen, kun tilanteen käydessä sietämättömäksi annamme Jumalan kohdata meidät jälleen armollaan. Elämän vaikeudet auttavat meitä tulemaan Jumalamme luokse uudelleen ja uudelleen ja vakuuttumaan hänen hyvyydestään! Kun ne saavat tehtävänsä päätökseen, ei Jumalan läheisyys ja tahtonsa meitä kohtaan tunnukaan enää pelottavalta kokemukselta. Alamme nauttia Jumalamme tuntemisesta sitä enemmän mitä enemmän tunnemme häntä. Koska Hän on hyvä. Uskallan ottaa myös elämän hyvät asiat häneltä vastaan, sillä ymmärrän, ettei hän ryöstä niitä minulta. Hänhän ne kaikki on minulle antanut. Kun jaamme elämämme nautinnot Hänen kanssaan, ilomme tulee täydelliseksi!

Jussi Valkonen

Tämä artikkeli on arkistojen helmi Nuotasta 1/2003. Voit lukea koko lehden netissä!

Muista myös, että paras tapa lukea Nuottaa on tilata lehti tilauspalvelustamme!