Helmi: Olenko ok?

Helmi: Olenko ok?

Useille tytöille on tärkeää, miltä näyttää ja saako positiivista palautetta ulkonäöstä. Mikä tekee Sinusta kauniin?

1. Peilistä minua tuijottaa ruma läski. Miksi en osaa ajatella itsestäni muuta? 

Jos alat pitää ulkonäköäsi rumana, siihen voi olla monia syitä. Ehkä joku on haukkunut sinua? Tai ehkä et ole kuullut mitään päinvastaista? Esimerkiksi vaatteita ihmiset saattavat helpostikin kehua, mutta harvoin sanotaan oikeasti kauniiksi. Edes monet vanhemmat eivät osaa kehua lapsiaan. Voi myös olla, että vertaat itseäsi langanlaihoihin, joita harvat suomalaiset ovat. Totuus on, että olemme kaikki erinäköisiä ja jokainen on omalla tavallaan kaunis. Usko pois ja hymyile peilikuvalle!

 

2. Keksiäkö tarjoat? En voi syödä muuta kuin vehnänjyviä ja kuivattuja hedelmiä.

Nykyään tyttöjen ihanne on höyhenenkevyt kaunotar, joka ei uskalla syödä mitään epäterveellistä. Terveellistä ruokavaliota äitikin suosittelee, mutta kaikella on rajansa. Liian paljon on onnettomia tarinoita syömishäiriöistä. Liian monen elämä on alkanut pyöriä laihuuden ympärillä. Älä siis laske joka suupalaasi! Muutama makkara ei pilaa kauneutta, sillä kauneus on paljon enemmän.

 

3. Onko minulla lupa laittautua?

On. Jokaisella tytöllä on oikeus meikata, pukeutua persoonallisesti, värjätä hiukset ja laittaa kynnet viimeisen päälle. Olet upea luomus sellaisena kuin olet, mutta miksi kauneutta ei voisi korostaa? Kannattaa kuitenkin muistaa laittautua tyylillä, koska liiallinen laittautuminen ei yleensä korosta kauneutta, vaan päinvastoin peittää sitä. Ole aito!

 

4. Miksi en ole yhtä kaunis kuin mallit?

Mitä jos olet kauniimpi? Sanotaan, että kauneus on katsojan silmässä, ja se pitää paikkansa. Eli ei maksa vaivaa vertailla! Mallit ja lehtien kansissa poseeraavat tähdet ovat myös usein käyneet läpi monet kauneusleikkaukset, eivätkä koskaan esiinny ilman paksua meikki- tai lakkakerrosta. Sitä paitsi kuvia on käsitelty digitaalisesti. Luonnollinen kauneus on tosielämässä se, mikä vetoaa. Luonnollinen voi olla joko ilman mitään laittautumista tai kevyellä laittautumisella. Anna ulkonäkösi elää, älä pakota sitä tiettyyn muottiin!

 

5. Mitä pojat ajattelevat minusta?

Ulkonäkö ei ole ainoa asia, jolla saat huomiota. Tämän tietää, jos on vähänkin vakavammin jutellut poikien kanssa naisista. Vaikka pojat ovat tyttöjä visuaalisempia, osaavat he arvostaa myös luonnetta. Eri pojille vieläpä eri asiat ovat tärkeitä, niin ulkonäössä kuin luonteessakin.
Yleensä etusijalla ovat kasvot ja erityisesti silmät. Kaivatut luonteenpiirteet ovat esimerkiksi luotettavuus, positiivisuus ja viisaus. Uskovat miehet odottavat uskoa myös tytöltä. Kaiken kaikkiaan kokonaisuus on se, mikä ratkaisee! Kun kaksi toisilleen luotua persoonaa löytää 
toisensa, stereotypiat voidaan unohtaa.

 

6. Mikä tekee minusta kauniin?

Kauneus ei ole mitään keinotekoista. Se ei ole täydellinen meikki eikä vaatteet, jotka puet, tai tietynlainen hiusväri. Kauneus on luotu jokaisen naisen sydämeen. Ja se, mikä on sisällä, näkyy ulospäin. Jos löydät rauhan sisällesi ja uskallat pitää itseäsi kauniina, kauneutesi tulee paremmin esiin kuin koskaan aiemmin! Silloin et enää välitä siitä, onko jokainen hiussuortuva paikallaan vai ei. Voit ottaa rennosti ja jokainen hymysi ja liikkeesi lumoaa katsojat. Rauhan saaminen on enemmän kuin vaikeaa niiden paineiden keskellä, joita tytöille kasataan. Mutta se on mahdollista Jumalan avulla, jonka mielestä olet maailman kaunein nainen.

7. Määrittääkö ulkonäkö arvoni?

Kun Jumala loi sinut, hän ei tehnyt sinua vain kauniiksi, vaan myös korvaamattoman arvokkaaksi. Sanoi kuka tahansa mitä tahansa ulkonäöstäsi, se ei koskaan himmennä arvoasi. Arvosi ei myöskään ole se arvosana, jonka annat itsellesi ulkonäöstäsi tai jonka kuvittelet muiden antavan. Jos omasta mielestäsi olet seitsemän ja puoli, Jumalalle olet kymmenen ja loputtomasti plussia perään. Et siis todellakaan ole ok, olet superhyvä! Jumala antaa sinulle parhaan arvosanan, koska hän rakastaa sinua. Jumala loi kauneuden, joten hänellä kyllä riittää asiantuntemusta antaa oikeita arvosanoja.

 

Teksti: Susanna Sarimaa / Nuotta 9/2010

Kuva: sxc.hu / irum