Miia Rautkoski kuulostelee omaa paikkaansa

Helmi: Miia Rautkoski kuulostelee omaa paikkaansa

Miia Rautkosken elämässä yksi haastavimmista asioista hektisen arjen keskellä on ajankäyttö. Iloinen G-Poweredin solisti on kuitenkin huomannut, että on tärkeä elää täysillä niiden ihmisten kanssa, jotka Jumala on elämään antanut.

Mihin käytät aikaasi?

– Töihin menee tosi paljon aikaa, mutta ajan jakaminen sukulaisten ja ystävien kanssa merkitsee minulle hyvin paljon. Perhe on minulle tosi tärkeä ja erityisen rakas on kummityttö, jonka hymy tuo iloa. Toki yritän käyttää aikaa myös Jumalan kohtaamiseen ja siihen, kun hiljennyn itsekseni, kuuntelen musiikkia.

Mikä on ajankohtaista elämässäsi juuri nyt?

– Varmaan se, että olen kohta lähdössä Tunisiaan. Saan myös lomien aikana nyt nähdä vanhoja kavereita – olen nimittäin muuttanut Jyväskylästä Tampereelle. Kuulostelen lisäksi, mihin Jumala haluaa minua johtaa, mikä on oma paikkani nyt.

Mikä elämässäsi on haastavinta juuri nyt?

– Ehkä se on just se aika! Se, että osaa jakaa vähää aikaansa oikeisiin asioihin. Toinen haastava juttu on liikunta. Se, että saa itsensä liikkeelle, kun ulkona on pimeää ja kylmää.

Miten rentoudut haasteiden keskellä?

– Menen kissan kanssa ulos ja katselen, kun se pomppii hangessa. Toisaalta tanssiminen rentouttaa minua, joten rentoudun jammaamalla. Lisäksi uusien naapureiden tapaaminen on hauskaa.

Mitä kulunut vuosi on opettanut?

– Sen, että Jumala pitää huolen, vaikka kuinka pelkäisi asioita. Pelkäsin ensi, etten valmistu, sitten pelkäsin, etten saa asuntoa, sitten sitä, etten saa töitä. Jumala pitää huolen ja johdattaa, vaikka itse epäilisikin omia kykyjään!

Millaisin odotuksin lähdet vuoteen 2013?

– Odotan innolla, mitä siitä tulee. On jännittävää nähdä, minkälaisia haasteita Jumala tuo. Odotan, että oppilaani pääsevät luokalta seuraavalle. Toivon, että tuleva vuosi tuo tullessaan paljon hyviä keikkoja ja yllättäviä kohtaamisia uusien ihmisten kanssa.

1984 Miia syntyy Tampereella.

1991 Miia aloittaa koulun.

2003 Ylioppilas

2004 Miia valmistuu lähihoitajaksi.

2004–2005 Ryttylässä taidekoululinjalla.

2005 Miia lähtee syksyllä Jyväskylään opiskelemaan/G-Powered perustetaan.

2006 Ensimmäiset keikat & ensimmäinen levy.

2008 Puoli vuotta Etelä- Afrikassa vaihto- oppilaana, jonka aikana ensimmäinen ulkomaankeikka Hollannissa.

2009 Kesällä Lumikki- kissa saapuu Miialaan. Syksyllä alkavat opinnot muusikkolinjalla Jyväskylässä.

2010 Miia aloittaa Rammas Atas bändissä + levytys.

2011 Miia valmistuu muusikoksi pop/jazz- laulu pääaineenaan.

2012 Miia valmistuu musiikin/ luokanopettajaksi Jyväskylän yliopistosta.

2012 Muutto Tampereelle, ja luokanopettajan työt alkavat. Ensimmäinen oma auto. Keikkailu G-Poweredin kanssa jatkuu ja uusia musaprojekteja on työn alla.

Teksti: Tea Ikonen

Kuva: Miia Rautkosken albumi