Kristitty vs. Bilettäjä

Helmi: Kristitty vs. Bilettäjä

Bilettäjä: Ja taas oli viikonloppuna niin hyvät bileet, että vieläkin tuntuu!

Kristitty: Mitä sä tarkotat tolla ”vieläkin tuntuu”?

Bilettäjä: Tuli taas kokeiltua uutta ainetta. Meni tosi lujaa ja fiilis oli katossa ja sitten filmi katkes… Ja nyt tuntuu, et oon taas astetta kovempi jätkä. Kokeilisit säkin joskus.

Kristitty: Raamatussa sanotaan ”Älkää juopuko viinistä, sillä siitä seuraa rietas meno, vaan antakaa Hengen täyttää itsenne” (Ef. 5:18). Se on jotain vielä tajunnanräjäyttävämpää kuin mikään aine.

Bilettäjä: Jaa mitä? Teitä kristittyjä ei vaan voi tajuta. Kuinka hiljaa istuminen ja Hoosiannan laulaminen nyt vois olla tajunnanräjäyttävää?

Kristitty: Itse asiassa Hoosianna lauletaan yleensä seisaallaan. Itsessään kirkossa istuminen ei kyllä välttämättä ole tajunnanräjäyttävää, mutta kun miettii, mitä Jeesus on tehnyt meidän puolesta niin huh huh… Kyllä ei tavallinen pulliainen semmoista tajua, ellei Henki sitä ilmoita.

Bilettäjä: Meni yli hilseen. Mutta eihän se liity mitenkään bileisiin. Kuule, ens kerralla tuut mun kaa kunnon bileisiin. Hommataan sulle uudet coolit kuteet. Ja miten olis uus hiustyyli?

Kristitty: Kiitos, mutta ei kiitos. Elämässä on paljon tärkeämpiäkin asioita kun se miltä näyttää.

Bilettäjä: Hyvänen aika mitä teidän uskovien päässä oikeen liikkuu? Totta kai se on tärkeetä miltä näyttää. Veikkaan ettet säkään välittäisi olla läski ja finninaamanen nörtti. C’mon, kelaa ny vähän. Onhan se siistiä kun sä saavut bileisiin ja heti on lauma kuumia mimmejä ympärillä.

Kristitty: No entäs sitten?

Bilettäjä: Että kyllä kannatti alkaa käydä salilla ja pitää dieettiä yllä. On niin mukavaa, kun naiset tarjoo drinkkejä, ja tanssiseuraa.

Kristitty: Eikö olis kivempaa mennä yhden tietyn naisen kanssa vaikkapa juomaan kupponen kahvia ja tarinoimaan?

Bilettäjä: Rauhassa oleminen on tylsää. Ja että vaan yks nainen?

Kristitty: Onks naiset sulle vaan pelkkii tuotteita?

Bilettäjä: Hä? Pitää saada kokemuksii. Minkä takia tyytyä vaan yhteen, kun on paljon tarjolla? Villit ja suunnittelemattomat illat on parhaita. On kiva vaan antaa fiiliksen viedä!

Kristitty: Vaikka sää yrität minkälaisilla aineilla ja irtosuhteilla täyttää sun elämäs tyhjyyttä, sä et onnistu niillä. Sä tarviit siihen tyhjyyden täyttämiseen Jumalaa.

Bilettäjä: Puhutsä ny mulle? Se mitä mä oon lukenu kristityistä kuulostaa tylsältä.

Kristitty: Nuortenilloissa ei oo tylsää. Seurakunta on tärkeä ja rento paikka, jossa saa olla oma itsensä. Sitten on kanssa viikonloput ja kaikki kivat tapahtumat. Syksyn huipennus on Maata näkyvissä -festarit, missä on menoa ja meininkiä sekä hiljentymistäkin. Hyvä fiilis jatkuu viikonlopun jälkeenkin, eikä tarvi hävetä mitään mitä on tehnyt. Kannattais tulla käymään jossakin nuortenillassa.

Bilettäjä: Älä ny hulluja ehdottele! Raskas työ vaatii raskaat huvit. Täytyyhän sitä päästä arjesta irti! Te kristityt ootte jotenkin jäykkää porukkaa. Kieltääkö Raamattu teiltä kaiken kivan?

Kristitty: Ei se kiellä, mutta kaikki hauskalta vaikuttava ei ole hyväksi meille. Maanpäällinen juhlinta ei ole mitään verrattuna taivaaseen. Koska Jeesus on meidät lunastanut, me pääsemme kerran maailman suurimpiin ja parhaisiin bileisiin. Ne bileet tulevat olemaan ikuiset ja niitä ei voita mikään!

Juttu on arkistojen helmi Nuotasta 1/2013