Helmi: 7 kevään ensimerkkiä

Helmi: 7 kevään ensimerkkiä

 

Kevät lähestyy vähitellen. Muuttolinnut palaavat maisemiin ja luonto herää horroksesta. Valo lisääntyy, päivät pitenevät, linnut sirkuttavat onnessaan. Samalla mielikin piristyy, kun ei ole enää niin pimeää. Joten mitä kevät meille ilmoittaa?

Muuttolinnut

Kiurut, peipot ja lukuisat muut linnut alkavat palailla Suomen maisemiin. Jumala pitää niin niistä kuin meistäkin huolen! Lintujen viserrystä on mukava kuunnella luonnon huomassa.
”Katsokaa taivaan lintuja, eivät ne kylvä eivät leikkaa eivätkä kokoa varastoon ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut!” (Matt. 6:26.)

Aurinko

Auringon lasku ja nousu on todella kaunis näky! Se herkistää mielen kauneudellaan. Sen lämpö valaisee sisintä. Jumala sulattaa omalla lämmöllään kovimmankin sydämen! ”Yötä ei enää ole, eivätkä he tarvitse lampun tai auringonvaloa, sillä Herra Jumala on heidän valonsa.” (Ilm. 22:5.)

Värikkäät vaatteet

Värit hiipivät takaisin katukuvaan kevään tullessa. Onkin kiva shoppailla eri liikkeissä, mutta vaatemaailmaan uppoutuessa ei ole tarkoitus unohtaa Jumalaa!
”Sen tähden minä sanon teille: älkää huolehtiko hengestänne, siitä mitä söisitte tai joisitte, älkää ruumistanne siitä millä sen vaatettaisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet?” (Matt. 6:25.)

Lumen sulaminen

Lumen sulamista voisi verrata Jumalan tekemään sulattamistyöhön, nimittäin ihmisen kovuuden sulattamiseen. Lämmön lisääntyessä ei tarvitse palella sen enempää henkisesti kuin fyysisestikään.
”Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan sen tilalle uuden sydämen.” (Hes. 36:26.)

Rakkaus

Rakkaus on suurinta ja kauneinta. Täydellinen rakkaus täyttää sielumme ja sydämemme. Näillä eväillä keväällä on kiva katsella vastakkaista sukupuolta. Rakkauden nälkä on suuri!
”Siinä on rakkaus – ei siinä että me olemme rakastaneet Jumalaa vaan siinä että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.” (1. Joh. 4:10.)

Mieli valoisaksi

Lisääntyvä valo piristää mieltä. Enää ei tarvitse haparoida pimeässä vaan voi tarttua Jeesuksen käteen. Kristus valaisee tietämme eteenpäin. Toiveikkuus kasvaa askel askeleelta.
”Minä olen valo ja olen tullut maailmaan siksi, ettei yksikään joka minuun uskoo jäisi pimeyteen.” (Joh. 12:46.)

Juttu on arkistojen helmi Nuotasta 3/2014
N-tiimi Jenni