Heinosen matkassa: Mitä sinun hupparissasi lukee?


Sain olla todistamassa Maata Näkyvissä -festareilla montaa hienoa konserttia. Yksi niistä oli, kun Amerikan-vieraamme Tenth Avenue North veti huiman keikan.

Teksti Juha Heinonen | Kuva Maata Näkyvissä -festarit

 

Tuo keikka kulminoitui solistin todistuspuheenvuoroon. Se ei jättänyt ketään kylmäksi. Kuulimme ilman turhaa pinnistelyä, miten tärkeää on kulkea lähellä Jeesusta.

Myös monilla kotimaisilla artisteilla oli konserteissaan mukana se ihan paras viesti. He kertoivat suurimmasta rakkaudesta korostaen sitä, että olemme korvaamattoman arvokkaita Jumalan lahja-armon takia. Näin se menee, hyvä ja selkeä viesti kruunaa hyvän gospelkonsertin.

Monet yhtyeet julkaisivat myös uusia kappaleita, ja samoin useita levyjä julkaistiin. Tänä päivänä levyjen ostaminen tuntuu vanhanaikaiselta, mutta välillä hyvään gospeliin on hyvä sijoittaa ihan kannatusmielessäkin pari kymppiä.

“On tärkeää, että todistamme värimme myös paidalla.”

Toinen homma, josta iloitsin, oli se, että nuoren seurakunnan yllä alkaa pitkästä aikaa näkyä taas gospelyhtyeiden t-paitoja ja huppareita. On tärkeää, että todistamme värimme myös paidalla. Mitä useammalla nuoren seurakunnan heebolla lukee hupparissa kls., Puisto, Jeesus on Herra tai ImBoys, sitä nopeammin tämä maailman hienoin toimintakulttuuri saadaan taas jaloilleen. Tarkoitan tällä kristillistä nuorisokulttuuria, johon kuuluu musiikki, paidat, levyt, kassit, festarit, nuortenillat – kaikki se, mikä on tärkeää. Se on parasta kulttuuria siksi, että se julistaa kuoleman voittanutta, ylösnoussutta Kristusta. Se julistaa toivoa toivottomalle. Se tuo yhteyden – vielä täällä on meitä.

Kuunnellaan ihmiset gospelia, kohdataan ja rakastetaan toisiamme ja ostetaan sellaisia huppareita, joissa on sisältö.

 

Kirjoittaja on SLEY:n nuorisotyön johtaja ja gospelmies, joka turvaa elämässään Jumalan armoon.