Häpeän aikakausi ja uusi alku


Evankeliumijuhlilla 30.6.-2.7. Helsingissä käydään avointa keskustelua häpeästä.

Teksti Henrik Mäki I Kuva Pixabay/SEVENHEADS

Evankeliumijuhlien yksi kiinnostavimpia ohjelmanumeroita on lauantaina pääjuhlassa pidettävä ”Myrskyn silmässä” -talk show. Keskustelemassa ovat muun muassa muusikko Jippu ja Nokia Mission perustaja Markku Koivisto. Luvassa on avointa keskustelua häpeän kokemuksista ja niiden käsittelemisestä.

 

Häpeä koskettaa kaikkia

– Uskon talk show:n koskettavan niin nuoria kuin aikuisiakin. Häpeä koskettaa meitä kaikkia iästä riippumatta, arvioi talk shown järjestäjä Heikki Kymäläinen.

Kymäläinen halusi nostaa ”Myrskyn Silmässä” -ohjelman myös yhdeksi koko juhlien suurimmista kohokohdista, joten sitä ei kannata ohittaa. Esimerkiksi Jippu on kokenut paljon vastoinkäymisiä juuri nuorena, joten erityisen lähelle ohjelma saattaa tulla nuorempaa sukupolvea. Toki monista ihmisistä poiketen puhujien vastoinkäymisiä on käsitelty paljon myös julkisuudessa, usein omasta tahdosta riippumatta.

”Häpeä koskee iästä riippumatta jokaista”

Armon varassa

Yksi tulokulma, joka tullaan varmasti kuulemaan talk show:ssa on ristin puulla riippuvan Jeesuksen tähden ansaitsematta saatu armo.

– Yksi näkyvä teema tulee olemaan, kantaako armo todella vastoinkäymisten läpi ja onko uusi alku mahdollinen, Kymäläinen pohtii.

Mukana keskustelemassa on myös muun muassa Aleksi Kuokkanen, joka on käsitellyt armoa muun muassa viime vuonna julkaistussa kirjassaan ”Teesejä vanhurskauttamisesta”. Asiantuntijoita siis tulee riittämään.