Great Wide North – Veljesten paluu


Neljä veljestä Kokkolasta, positiivinen fiilis ja energinen rock-musiikki. Great Wide North on palannut täynnä intohimoa soittamista ja ilosanomaa kohtaan.

Teksti Joonas Immonen
Kuvat Great Wide North promo

 

On tavallinen perjantai-ilta loppukesäisessä Kokkolassa. Ei tosin aivan tavallinen sittenkään, sillä Great Wide North -yhtyeen treenikämpillä on salaperäinen jälleennäkeminen kauan erossa olleiden veljesten kesken. Yhtye on aloittamassa harjoituksia, joissa on tarkoitus satsata myös uusien kappaleiden treenaamiseen. Tänä syksynä on alkanut yhtyeen paluu, jota kohti he käyvät avoimin mielin.

–  Olemme pitäneet muutaman vuoden luovaa taukoa GWN:n kanssa. Kaikki ovat ehtineet tehdä omia juttujaan ja ottaa hieman etäisyyttä soittohommista, bändin rumpali Petri kertoo.

”Maata Näkyvissä -festareille Great Wide North lähtee kiitollisin ja nöyrin mielin.”

Vaikka GWN on ollut viimeiset kolmisen vuotta tauolla, ovat yhtyeen jäsenet olleet musiikillisesti aktiivisia eri kokoonpanojen merkeissä. Nyt GWN on poikien mukaan niin sanotusti back in business. Ensimmäinen keikka tauon jälkeen nähtiin bändin kotikaupungissa elokuun alussa.

– Meillä on syksyllä keikkoja luvassa ja uusia biisejä työn alla, mutta haluamme tehdä kuitenkin musiikkia levosta käsin ja nauttia yhdessä tekemisestä, kertoo Mika, toinen yhtyeen kitaristeista.

Maata Näkyvissä -festareille GWN lähtee kiitollisin ja nöyrin mielin. Pojat paljastavat, että keikalla päästään kuulemaan myös uutta materiaalia.

Great Wide North -synteesi

Kiviniemen veljekset ovat soittaneet yhdessä aina lapsuudestaan asti. Heidän ensimmäiset kollaboraationsa olivat erilaisia ylistyskokoonpanoja seurakunnalla. Great Wide North perustettiin vuonna 2009, jolloin kaikki neljä veljestä yhdistivät voimansa ja alkoivat tehdä musiikkia rock-hengessä.

– Rock-musiikin tekeminen tällä porukalla oli meille luontainen ratkaisu, sillä sitä me olemme kotonakin paljon kuunnelleet, Petri sanoo.

Yhtyeen musiikillisina inspiraation lähteinä veljekset mainitsevat muun muassa Kings of Leonin, U2-yhtyeen ja Bruce Springsteenin. He eivät kuitenkaan halua lokeroida musiikkiaan liikaa, vaan kaikki tuovat oman musiikkimakunsa perusteella erilaisia vaikutteita yhtyeen kappaleisiin.

– Musiikki on iso osa omaa elämääni. Haluan saada sen ulos, mitä on sydämellä. Nautin siitä, kun minulla on kitara kädessä ja saan avata itseäni musiikin kautta. Musiikki on rakas asia ja siksi haluan sitä tehdä, yhtyeen toinen kitaristi Pasi kuvailee.

Viestinä toivon ilosanoma

Melankolisuus ei ole bändin kappaleille ominainen piirre. Sen sijaan tunnelma, jonka he haluavat kappaleillaan luoda, on ilon ja toivon täyttämä. GWN haluaa kappaleittensa kautta tuoda synkkyyden keskelle toivon: Jeesus on voittanut jo kaiken ja Hänessä on toivo ja voima ankeuden ja ikävien uutisten keskellä.

”Jeesus on voittanut jo kaiken ja Hänessä on toivo ja voima ankeuden ja ikävien uutisten keskellä.”

– Toivomme, että yleisö voi meidän keikoillamme päästä irti arjesta. Haluamme välittää positiivisia fiiliksiä kuuntelijoillemme, bändin solisti Kaj tiivistää.

Bändin rumpali Petrin mukaan musiikki on lahja Jumalalta. GWN haluaa käyttää lahjojaan toivon sanoman välittämiseen kuuntelijoilleen.

Lähimmäisenä lähimmäiselle

Lopuksi bändi kommentoi Nuotta-lehden syksyn ensimmäisen numeron teemana olevaa lähimmäisyyttä.

Kaj kertoo haluavansa olla toisille sellainen lähimmäinen, joka kohtelee heitä niin kuin toivoo itseään kohdeltavan.

– Haluan ottaa toiset huomioon ympärillä ja miettiä aina myös toisten tunteita. Koskaan ei voi tietää, mitä joku toinen käy läpi elämässään, joten minusta on tärkeää olla aina ystävällinen muita kohtaan, Kaj jakaa.

Petrin mielestä lähimmäisen taas on tärkeää kaikessa yksinkertaisuudessaan olla ihminen ihmiselle. Lähimmäinen on lähellä niin hyvissä kuin huonoissakin hetkissä, tsempaten ja osoittaen rakkautta.

Hyviä hetkiä toivomme myös GWN:n syksyyn, kun nokka alkaa asteittain kääntyä kohti marraskuun Maatiksia.

 

Great Wide North

Kaj Kiviniemi: laulu, basso
Pasi Kiviniemi: kitara, taustavokaalit
Mika Kiviniemi: sähkökitara
Petri Kiviniemi: rummut

Tulevat esiintymiset:

07.10.2017 – ReStart, Kuopio
19.11.2017 – Maata Näkyvissä, Turku

Singlet:

A Change is Gonna Come (2012)
We are the Sound (2013)

www.greatwidenorth.com