Gospel: The Rain -Viimeinen luokkaretki

Gospel: The Rain -Viimeinen luokkaretki

 The Rainin, gospel lavojen konkarin, on aika jättää hyvästit. Viimeinen luokkaretki -kiertue kattaa Lappeenrannan 12.3, Savonlinnan 13.3, Seinäjoen 14.3 sekä Ikaalisen 15.3.

Kaikki sai alkunsa, kun Hannu tutustui Tatsiin ja Pasiin Ikaalisten seurakunnan riparilla. He alkoivat soittaa yhdessä ja pian Sami tuli mukaan kuvioihin soittamaan koskettimia. Armo on alusta asti paistanut The Rainin musiikista. 

Bändin huippuhetkiä ovat olleet Yhtä kuin Voitto -albumin listakakkoseksi pääseminen vuonna 2008 sekä ensimmäinen keikka Maata Näkyvissä -festareiden päälavalla. Sitä The Rain ei ollut koskaan osannut odottaa.

Mieleenpainuvimmaksi keikaksi on profiloitunut keikka vuoden 2005 Maata Näkyvissä -festareilla, joilloin keikan aikana screenille heijastettiin pätkiä Jeesus-elokuvasta.

”Jumala ei odota sinulta mitään ihmeitä, vaan on itse tehnyt ihmeen ja tullut syntien sovittajaksi.”

Sanomaa anteeksiannosta

Palkitsevinta The Rainin työssä on ollut ihmisten kohtaaminen. Musiikki on väline, jolla bändi on kohdannut ihmisiä, ja usein kohtaamisista on saanut enemmän kuin on voinut itse antaa.

The Rainin motto on: “Jumalalla on tarkoitus ihmisen elämälle. Jumala antaa Poikansa uhriksi. Jeesuksen veri kuittaa synnit. Viesti kuuluu kaikille. Paitsi ahdistunut ja epätoivoinen ihminen, niin myös menestyvä, onnellinen ja suosittu tarvitsee anteeksiantoa.”

The Rainin sanoitukset nousevat pitkälti bändin omasta elämänkokemuksesta ja ajatuksista jalostettuna lyriikan muotoon. Bändille tärkein oma biisi on Sotilas. Se on soitettu jokaisella keikalla biisin syntymisestä lähtien. Ainoa asia, mitä The Rain on katunut urallaan on vähän liiankin rento meininki.

Sami Haveri haluaa sanoa juuri sinulle, että Jumala ei odota sinulta mitään ihmeitä, vaan on itse tehnyt ihmeen ja tullut syntien sovittajaksi.

Musiikki ei lopu, vaikka legendaarinen The Rain on tullut tiensä päähän. Uusista kuvioista ei ole vielä tietoa, mutta nämä miehet eivät aio lopettaa musiikin tekemistä.

Yhtye julkaisee 12.3.2015 Merkinkantaja-kirjan sekä Kielet soi Kunniaa -kokoelmalevyn. 

       The Rain =

  • Jussi Salo -kitara, taustalaulu
  • Tatu ”Tatsi” Haveri -basso
  • Sami Haveri -koskettimet, laulu
  • Pasi Hakala -rummut

       Levyt: 

  • CD-EP (1996)
  • Kiitos ja anteeksi (1999)
  • CD-EP (2001)
  • Tie 316 (2002)
  • Yhtä kuin voitto (2008) 
  • Kielet soi kunniaa (2015)

Yhtyeen kotisivut: http://www.therain.fi/
Yhtyeen Facebook-sivut: https://www.facebook.com/therainofficial/

Teksti: N-tiimi Venla Honkala
Kuva: Erne Hakala