Genesis elokuva: haasteita, suunnitelmanmuutoksia ja ennakkovilkaisu

Genesis elokuva: haasteita

Genesis 3D -elokuvasta kuuluu viimein uutta, ja kohta sitä uutta myös näkyy.

Genesis 3D on kunnianhimoinen (tosin ei ihmiskunnia-mielessä) projekti, ja sen tekeminen on kestänyt jo melko kauan. Moni on ihmetellyt, eikö elokuvan pitäisi jo ilmestyä. Viimepäivinä internettiin laitettu päivitys valottaa vähän asioita. Käykäämme kuitenkin ensin läpi hieman sitä, mistä olikaan kysymys.

Elokuvan tarkoitus

Genesis 3D tarkoitus on toinen kuin Raamatun tapahtumia kuvaavien suurten elokuvastudioiden ison rahan tuotantojen. Elokuvalla halutaan kertoa ihmisille sanomaa vapahtajasta, ja osoittaa heille, että Raamattuun voi luottaa suutelematta aivojansa hyvästiksi (ts. hylkäämättä järjenkäyttöä). Elokuvan taustalla on uskoa Raamatulliseen luomiseen puolustava järjestö. Näin ollen elokuvasta on syytä odottaa uskossa rohkaisevaa kokemusta.

Elokuvan on tarkoitus olla sekoitus dokumenttia ja 3D-elämystä. Elokuvan haastattelut on jo kuvattu, mutta 3D-kokemuksen kanssa tehdään yhä kovaa työtä. Valkokankaalle tulevat siis piirtymään luomiskertomuksen tapahtumat tutkijoiden ja asiantuntijoiden todistuksen kanssa.

Lyhyt historia

Idea tehdä Ensimmäisen Mooseksen kirjan alusta Raamatulle uskollinen, ja tieteellisesti pätevä elokuva (tai oikeastaan elokuvasarja) ei ole mikään hetken mielijohde. Ralph Strean sai kutsun tähän työhön jo vuosia sitten. Elokuvan matka ideasta valmiiksi, toteutettavissa olevaksi käsikirjoitukseksi ja suunnitelmaksi kesti yhteensä 2 ja puoli vuotta, ja siitä lähtien elokuvaa itseään on tehty resurssien pienuuden hidastamana, mutta ilman merkkejä luovuttamisesta.

468x60v2

Elokuvan taipaleelle on mahtunut myös rahankeräyskampanja Indiegogo-sivustossa. Kampanja oli menestys, ja sen jälkeen on rahaa kerätty vaatimattomammalla tahdilla jo joitakin kymmeniä tuhansia Yhdysvaltain dollareita. Tähän mennessä kerätty summa on kuitenkin hyvin pieni verrattuna miljooniin dollareihin, jotka vaadittaisiin vastaavan tuotannon toteuttamiseen esimerkiksi Hollywoodissa.

Uutiset itse

Tyypilliset pienen budjetin tuotannon ongelmat ovat iskeneet kyntensä myös tähän projektiin. Elokuvan tarpeellisuus on toisaalta käynyt entistä selvemmäksi, kun on julkistettu uusi Cosmos: Kaikki elämästä -sarja. Cosmos pyrkii kehitysopin rajuun levittämiseen laadukkaiden 3D-tehosteiden kautta, eikä ole epäilystäkään, ettei se onnistuisi jossain määrin.

Genesis 3D:n tekijät ottavat haasteen vakavasti, ja haluavatkin tehdä elokuvastaan vakuuttavamman ja paremman, kuin Cosmos-sarja. He pyrkivätkin nyt täyttämään 800 000 dollarin rahoitustavoitteen, jotta elokuvasta tulisi niin hyvä, kuin se ylipäätään voi olla. He eivät kuitenkaan ole tästä tavoitteesta saavuttaneet vielä kuin vähän alle puolet, mutta heidän uudesta houkutteestaan potentiaalisille lahjoittajille sietää kertoa kaverille.

Rahoituskampanjan jatkumisen ansiosta Genesis-elokuvaa saattaa päästä itse näkemään ennakolta vilauksen verran. Elokuvan tekijät lupaavat vähintään 5 dollarin lahjoittajille 5 minuutin nettiennakkonäytöksen. Ehtona on kuitenkin, että kampanja pääsee nyt kerätystä hieman yli 350 tuhannesta dollarista 400 000 dollariin vuoden loppuun mennessä.

Kommentti

Päätä itse. Onko oikein levittää tieteellisesti pätevänä pitämäänsä uskoaan, jos tämä usko sanoo, että aivot, joilla tiedettä tehdään ovat Jumalan luomat, vai vain jos uskomusjärjestelmässä sattuma on kehittänyt aivot ja ylimalkaan kaiken muunkin?

Päätä itse. Tarvitseeko faktana markkinoidun ” teorian” (tarkoitan kehitysoppia), jonka perusperiaate rikkoo esimerkiksi entropian, ja todennäköisyyden lakeja vastaan, hallita sitä, mitä me, meidän jälkeläisemme ja heidän jälkeläisensä näkevät televisiossa?

Päätä itse. Onko hieman alle 4 euroa liian iso vai liian pieni uhraus Jumalan sanaa kunnioittavan elokuvan tekemistä varten?

Päätä itse. Onko evankeliumia väärin vai oikein julistaa myös elokuvateattereissa? Onko evoluutio pyhempi, kuin Jumalan sana, niin ettei sitä saa epäillä? Katsooko nuoriso enemmän hyvin tehtyjä elokuvia vai hyvin rakennettuja saarnoja? Kenelle meidän rahamme kuuluvat, ja miksi me olemme saaneet ne? Miten sinä voisit osallistua jälkikristillisen lännen evankeliointiin? Etkö juuri tällä tavalla?

Itsekin mietin näitä, ja suurin kysymys onkin siinä, toiminko miettimisteni mukaan. 

468x60v2